Ekonomi

Merkez Bankası'ndan elinde doları olanlara nispet! Herkes bu detayı gözden kaçırdı

Merkez Bankası, politika faizinin 14'te tuttu. Banka tarafından açıklanan metinde ise bir detay gözden kaçtı. Banka açıklamasında, önümüzdeki süreçte atılacak adımlarla TL'nin güçleneceği ve doları olanların kaybedeceği mesajını verdi. Merkez Bankası bu kararında da sürpriz yapmayarak politika faizinin 14 seviyelerinde tuttu

Ekonomi piyasaları Merkez Bankası tarafından verilen kararı konuşuyor. Merkez Bankası bu kararında da sürpriz yapmayarak politika faizinin 14 seviyelerinde tuttu. Bankanın kararının perde arkası da merak edilmeye başlandı.

HER ŞEY AÇIKLAMALARINDA GİZLİ

Merkez Bankası, kararıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, ""Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB'nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan teminat ve likidite politika adımları devreye alınacaktır" denildi.

DOLARI OLANLARA NİSPET

Merkez Bankası bu açıklamasıyla liralaşmayla ilgili yeni adımların atılacağı sinyalini verdi. Birçok vatandaş kur korumalı mevduta girerek parasını koruma imkanı sağlamıştı. İşte Merkez Bankası, söz konusu açıklamada "Uzun vadede dolar kaybedecek, Türk lirası kazanacak" imasında bulundu.