Kent Haberleri

Merkez Bankası'ndan flaş dolar açıklaması

Merkez Bankası'ndan dolara yönelik flaş bir açıklama geldi. İşte Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamanın detayları... Ankete katılanlar için 12 ay sonrasındaki enflasyon oranı yüzde 31,63 olarak açıklandı

Merkez Bankası tarafından yayımlanan piyasa katılımcıları anketine göre, mart ayında enflasyon beklentileri artış gösterdi.

Ankete katılanlar için 12 ay sonrasındaki enflasyon oranı yüzde 31,63 olarak açıklandı. Cari yıl sonu tüketici enflasyonu ise yüzde 37,72 oldu.

 

Ankette dolar kuru için bir önceki anket dönemine göre yıl sonu tahmini 22,91 TL olarak güncellendi.

2023 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket dönemine göre düşüşle yüzde 3,5 olarak gerçekleşti. 2024 yılı büyüme beklentisi ise yüzde 4,4 oldu.

Dolar kuru, döviz piyasası içerisinde en çok merak edilen para birimi olarak öne çıkmaktadır. Bilindiği gibi, hem ülkemizde hem de dünya genelinde en çok rağbet gören yabancı para birimi dolardır. Yurt içi ve yurt dışı gelişmelere bağlı olarak Dolar kuru düşer ya da yükselir. Durum böyle olunca da, gün içerisinde Dolar ne kadar, 1 Dolar bugün kaç TL sorularına yanıt aranır.

Dolar şu anda 19 TL'den işlem görüyor. Dolar alacak vatandaşların bu fiyatları dikkate alarak işlem yapması gerektiği belirtildi.