19 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan rekor dolar alımı! Doların yönü ne olur? Yükselecek mi, düşecek mi?

Merkez Bankası'ndan rekor dolar alımı! Doların yönü ne olur? Yükselecek mi, düşecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) analitik bilanço verilerine göre geçen hafta 11 milyar dolar ile tarihi bir döviz alımı gerçekleştirdi. Peki bundan sonra dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? 



Merkez Bankası geçen hafta 11 milyar dolar ile tarihi bir döviz alımı yaptı. Merkez Bankası'nın geçen haftaki verilerine göre salı günü 4 milyar dolar, haftanın tamamında ise 11 milyar dolar ile tarihi bir döviz alımı gerçekleştirildi. İktisatçı Akadamisyen Hakan Kara sosyal medya hesabı X'ten Merkez Bankası'nın tarihi döviz alımı ile ilgili bir grafik paylaşarak ''Merkez Bankası seçimden önce sattığı 25 milyar doların neredeyse tamamını dört haftada geri topladı'' dedi. Paylaşımın altına takipçilerden onlarca yorum geldi. Peki bundan sonra dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Hakan Kara @ali_hakan_kara
Geçen hafta yurt içi ve yurt dışı yerleşiklerin döviz satışları rekor düzeye çıkınca Merkez Bankası seçimden önce sattığı 25 milyar doların neredeyse tamamını dört haftada geri topladı.

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Düşük faizli TL kredi için gereken şart...

Banka banka mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon liranın getirisi ne kadar?

Geri Dön