28 / 04 / 2024

Merko Yalova Soğuk Hava Tesisleri'nin satış fiyatını güncelledi!

Merko Yalova Soğuk Hava Tesisleri'nin satış fiyatını güncelledi!

Merko Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Merko Yalova Soğuk Hava Tesisleri' nin satış fiyatını güncelledi...



Merko Gıda tarafından yapılan açıklama şöyle;


Yalova Soğuk Hava Tesislerinin eklenti ve demirbaşları ile birlikte satışı ile ilgili fiyatın düzeltilmesi hakkındaki 09.01.2014 tarihli Yönetim Kurul Kararımızın metni ekte sunulmuştur. Yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunulur.



" Daha önce kamuoyuna açıklandığı üzere Yalova Soğuk Hava Tesislerinin eklenti ve demirbaşları ile satılması ile ilgili olarak Altınova Lojistik A.Ş. anlaşılmış olup alıcının banka kredi işlemlerini tamamlanması beklenmekteydi.


Ancak, 17.12.2013 tarihinden itibaren Türkiye Ekonomisinde meydana gelen değişiklikler, belirsizlikler ve Amerikan Doları'nın aşırı değer kazanması nedeniyle  tesisisin satış bedelinin düzeltilmesi gerekmiştir.


Bu bağlamda, taşınmazın eklentileri ve demirbaşları ile birlikte satış bedelinin toplam 5.500.000 Euro olarak düzeltilmesi ile bu konuda görüşmeler yapmak, satış sözleşmelerini imzalamak ve satışı gerçekleştirmek amacıyla her türlü işlemin kayıtsız şartsız yerine getirilmesi için Alistair Baran Blake ile Panagiotis H. Vangis'in birlikte şirketimiz adına yetkili kılınmasına,


Gelişmeler hakkında BİST'e, ortaklarımıza ve üçüncü şahışlara bilgi verilmesine, 


Oybirliği ile karar verilmiştir.


Gündemde görüşülecek başka bir madde olmadığından toplantı sona ermiştir."


Geri Dön