27 / 04 / 2024

Mersin Akdeniz kaçak yapı cennetine dönüştü!

Mersin Akdeniz kaçak yapı cennetine dönüştü!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçenin 25 yıl içinde kaçak yapı cennetine dönüştüğünü söyledi.



Mersin Akdeniz Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ikinci birleşimi Mustafa Gültak, başkanlığında gerçekleşti. Belediye konferansında düzenlenen Meclis’te, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne özel çevrenin önemi hakkında bir video yayınlayan Başkan Gültak, ekolojinin öneminden bahsetti.

Mersin Akdeniz kaçak yapı cennetine dönüştü!

Hürriyet'te yer alan habere göre; gerçekleşen toplantıda Bahçe ve Barış Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1. Bölge, 1. Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkında teklif ve komisyonlardan gelen raporlar Meclis'te onaylandı. Diğer taraftan Üçocak Mahallesi Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı'nda yer alan binanın Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ne tahsis edilmesi ve Başkan Gültak’a yetki verilmesi de onaylandı. 

Gerçekleşen toplantıda Başkan Gültak, şunları söyledi: "Yıllarca Akdeniz Belediyesi'nde betonlaşmayı kim yaptı? Biz mi yaptık? Bu parkların yapılmamasına, yeşil alanların yapılmamasına kim göz yumdu? Akdeniz 25 yıl içinde gözünüzün önünde erimiş. Betonlaşmış. Kaçak yapılarla karşı karşıya kalmış. Parkı, spor tesisi olmamış. Bunlar sizin gözünüzün önünde olmuş. Bunlara karşı çıkmadığınız gibi onay da vermişsiniz. Hangi çevreden bahsediyorsunuz? Bu kaçak yapılar yapılırken niye müdahale etmediniz? Neden bu kentleşmenin bu kadar çarpık olmasına izin verdiniz?" 

Mersin Akdeniz kaçak yapı cennetine dönüştü!

Akdeniz ilçesinde çarpık yapılaşmanın arttığından bahseden Başkan Gültak, "Ekolojiye destek olamıyoruz. Gelin kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm yapalım. Cıvıl cıvıl olsun her taraf. Ağaçlar ekelim. O ağaçların üzerine kuşlar yuva yapsın. Çocuklarımız doğayla buluşsun. Hadi gelin. Destek verecek misiniz? Akdeniz'de çevreci, doğacı, modern bir yapının oluşmasına izin veriyor musunuz? Yarından itibaren başlayalım. Bu konuda çözüm önerisi de getirmiyorsunuz. Bu insanlara, onların çocuklarına yazık ediyorsunuz" dedi. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!


Geri Dön