Kent Haberleri

Mersin Akdeniz'in kaldırımları yenilenecek!

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı, Eş Başkan Fazıl Türk başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıda, Akdeniz ilçe sınırları içinde bulunan sokakların kaldırımlarının parke taşıyla kaplanması ve kaldırım bordürlerinin yenilenmesine karar verildi.

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı, Eş Başkan Türk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Akdeniz ilçe sınırları içinde bulunan sokakların kaldırımlarının parke taşıyla kaplanması ve kaldırım bordürlerinin yenilenmesi için Meclis tarafından Eş Başkan Türk'e, İller Bankası'ndan borçlanma yetkisi verildi. 


Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Konferans salonunda düzenlenen Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı, yoklama ile başladı ve bir önceki birleşim tutanak özetinin oyianmasıyla devam etti. Meclis'in 3'üncü gündeminde ise, Akdeniz ilçe sınırları içerisinde bulunan sokakların kaldırımlarının parke taşı ile kaplanması ve kaldırım bordürlerinin yenilenmesiyle ilgili olarak Eş Başkan Fazıl Türk'e, İller Bankasından borçlanma yetkisi verilmesine ilişkin madde görüşüldü. Toplantıda ilk olarak aynı konuyla ilgili olarak 2 Haziran 2015 tarihinde alınan Meclis kararı iptal edildi. Sonrasında ise ilgili gündem maddesi yeniden görüşüldü ve Meclis üyelerinin oyçokluğu ile teklif kabul edildi ve Eş Başkan Fazıl Türk'e yetki verildi. 


"BELEDİYELER KÂR VEYA ZARAR DEĞİL, SADECE HALKIN YARARINI GÖZETMELİ" 


Kimi Meclis üyelerinin, borçlarla ilgili kaygılarını dile getirmesi üzerine açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, söz konusu borçlanmanın uzun vadeli olacağını belirtti, geçmişte alınan borçların ödenmesinde de ciddi sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Belediyelerin, halka ve kente hizmet için var olduğunu vurgulayan Türk, "Belediyeler ticari işletmeler değildir. Bu nedenle de belediyeler kâr veya zarar mantığı ile hareket edemez. Kentimiz ve halkımız için gereken hizmet ve yatırımları yapmak üzere borçtan kaçınmayız. Çünkü belediye yönetimleri, öncelikle halkın menfaatini düşünmek zorundadır. Yasayla kapanan 8 belde belediyesi borçları ve personeliyle Akdeniz'e bağlandı. Buralarda asfalt kaplama hizmetini kendi imkânlarımızla yapabiliyoruz. Kilit taşı projesi için İller Bankasından isteyeceğimiz borç da uzun vadeli olacak. Toplu kesinti uygulanmadığı sürece belediyemiz sıkıntı çekmeyecektir" diye konuştu. Toplantının 4'üncü gündeminde de Tapunun Nusratiye Mahallesi 58 pafta 658 ada 57 nolu parselde ihdasen oluşan 192,48 metrekarelik A parçasının, 3194 Sayılı Yasanın 17. maddesine göre hisseli arsa satışının yapılabilmesi için 5393 Sayılı Kanunun 18. Maddesinin (e) fıkrasına istinaden Belediye Encümenine satış yetkisi verilmesi ile ilgili teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Meclis'in 5'inci gündeminde ise, Tapunun Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Yaka Mahallesi 033.A.15C pafta, 121 ada, 47 nolu parsel için hazırlanan plan tadilatı teklifi görüşülerek, ilgili teklif, İmar, Çevre ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarına havalesine oybirliğiyle karar verildi. Gündemin 6'ıncı maddesinde de Mersin Akdeniz ilçesi, Bahçe Mahallesi 67 pafta, 171 ada, 141 parselde bulunan trafo yeri değişikliği ile ilgili teklifin kabulünü içeren İmar, Çevre ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyon raporları görüşüldü ve raporlar oybirliği ile kabul edildi. Akdeniz Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplanüsı, bir sonraki toplantının 3 Eylül 2015 Perşembe günü saat ll:00'de yapılmasının Meclis üyelerinin oybirliği ile karara bağlamasının ardından sona erdi. 


Hakimiyet