19 / 05 / 2024

Mersin Emlak ve Yapı Fuarı açıldı

Mersin Emlak ve Yapı Fuarı açıldı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, yapı ve emlak sektöründe hızla gelişen kentin, bu konuda Türkiye'ye örnek oluşturabilecek projeler ortaya koyduğunu bildirdi



Forza Fuarcılık AŞ tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) desteğiyle Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenen 115 firmanın katıldığı "Mersin Emlak ve Yapı Fuarı" (MERYAPI) açıldı. Vali Aksoy, fuarın açılışındaki konuşmasında, Mersin'de son yıllarda kaliteli ve nitelikli konutlar yapılmaya başlandığını söyledi. Kentte farklı bina yapma anlayışının geliştiğine dikkati çeken Aksoy, "Özellikle yapı ve emlak sektöründe hızla gelişen Mersin, bu konuda Türkiye'ye örnek oluşturabilecek güzel projeleri ortaya koyuyor. Nitelikli binaların sayısının artması, bölgemizin ekonomik anlamda daha rahat bir noktaya taşınması
açısından da önemli katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Kente bu alanda yabancıların da ilgi gösterdiğini vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:
"Başta yazlık konut olmak üzere sürekli kentimizde yaşamayı tercih eden yabancıların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunların talepleri doğrultusunda yeni yapılacak binaların belirli standartlarda olması ve taleplere uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi önem taşıyor.

Elbette eksikliklerimiz, düzensiz yapılaşma alanlarımız var. Ancak bu konuda TOKİ, Büyükşehir ve Akdeniz belediyeleri ile yürüttüğümüz kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu ve buna benzer çalışmaların yapılmasıyla ilimizin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz." Teknolojinin hızla geliştiğine işaret eden Aksoy, "Bu nedenle yılın büyük bir bölümü güneşli olan kentimizde buna uygun güneş enerjisinden
yararlanacak yeni binalar zaman içerisinde mutlaka geliştirmelidir. Fuarlar, bu tür bakış açılarını da yakalaması bakımından insanlarımıza, sektöre yeni fikirler verecek organizasyonlardır. Bu fuar da yapı sektöründe kullanılan ürünlerin, bunları kullanacak kişilerle buluşturulması bakımından da oldukça önem taşıyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da fuarın inşaat ile uğraşan iş adamlarının bir araya gelerek, ürünlerini tanıtması ve alıcılarında ürünler ile direk buluşması açısından önemli fırsat olduğunu söyledi.

Özellikle yeni inşaata açılan kentin kuzey kesiminde imar çalışması yaparak 250 bin kişilik yeni bir planlama gerçekleştirdiklerini belirten Özcan, şöyle devam etti:
"Müteahhitlerimizin bu bölgede yaptıkları inşaatlar çok kaliteli olup, projeler özel teknik elemanlar tarafından hayata geçmektedir. Biz de bu bölgelerdeki altyapı çalışmalarına önem verdik ve geniş yollar yaptık. Çalışmalar
neticesinde iş adamlarımıza düşen kaliteli inşaat üretmektir. Müteahhitler bugün artık daha kaliteli inşaatlar yapmak için birbiri ile yarışır hale gelmiştir."

-FUARLARIN ÖNEMİ-
MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise Mersin'in, art arda düzenlenen fuarlarla hem bölgesel ve hem de ulusal bazda ciddi bir tanıtım atağına girdiğini bildirdi. Fuarların sadece sektörlerin ürün ve hizmetlerinin tanıtılıp,
pazarlandıkları bir yer olmadığını vurgulayan Aşut, "Fuarlar aynı zamanda firmaların birbirlerini tanıma fırsatları buldukları buluşma mekanlarıdır" diye konuştu.

Yapı ve emlak sektörüne 4'üncü kez ev sahipliği yapmanın ve kriz döneminde bile fuarlara ara vermeden başarıyla devam etmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Aşut, şunları kaydetti:
"Kriz öncesi ekonomik düzeye ve pazar hacmine ancak 2013 yılında ulaşabileceğimizi tahmin ediyoruz. Ancak durarak, emekleyerek bu seviyeye gelemeyiz. Fuarlar firmalarımıza kaybettiğimiz pazarları tekrar yakalama imkanı verirken, artan rekabette daha yenilikçi çözümler bulmaya zorlayan, hem ulusal hem de uluslar arası piyasalarda yeniden iş yapmasını sağlayan önemli aktivitelerdir.

Düzenli olarak fuarlara katılan firmaların pazar paylarını artırırken ciddi anlamda marka değeri yarattıkları da görülmektedir. İklimi ve turizm potansiyeli nedeniyle yazlık konut alanları konusunda ilginin yoğunlaştığı Mersin'de düzenlenen fuara, Irak ve Hollanda başta olmak üzere birçok ülkeden de ziyaretçinin ilgi duyduğunu biliyoruz. Ayrıca 250 kişilik Suriye heyetinin fuarı ziyaret edecek olması, daha önce başlattığımız tanıtım çalışmalarının doğruluğunu göstermektedir."

Forza Fuarcılık AŞ yönetim kurulu başkanı Bilgin Aygün de fuara bu yıl 115 firmanın katıldığını söyledi.

Mersin'de konut sayısı artışının, Türkiye ortalamasının üzerinde bulunduğunu belirten Aygün, "Tercih edilen ve yaşanabilir kent özelliğine sahip Mersin'de düzenlenen fuar, inşaatta yeni teknolojileri tanıtma, özellikle sektör
firmalarını bir araya getirme açısından önemli bir organizasyon niteliğinde bulunuyor. 25 Nisana kadar sürecek fuar, uygun koşullarda konutunu, yazlıklarını yenilemek, restore etmek isteyen nihai tüketicilere de uygun fırsatlar sunuyor" dedi. Vali Aksoy ve beraberindekiler, fuarın açılışını yaparak stantları gezdi.
AA


Geri Dön