Mersin Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı turizme kazandırılacak!
Mersin Büyiikşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ' Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı Çevresi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi' nin tanıtımı, Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.
Mersin Büyiikşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı Çevresi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi'nin tanıtımı, Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazan'nın turizme kazandırılacağını belirterek projenin uygulanmasında esnaftan destek istedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazan Çevresi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi'nin tanıtımı, Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.
Kent merkezinin düzenlenmesi ve turizme kazandırılmasını amaçlayan projenin tanıtım toplantısına pazar esnafi katıldı. Toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin kocamaz, proje kapsamında kasaplar çarşısı ile balık pazannın restore edilerek, yeniden hizmete gireceğini söyledi. Toplantıya katılımın az olmasını eleştiren Başkan Kocamaz, "Aslında biz çok daha fazia bir katılım bekliyorduk ama maalesef bizim insanlanmızdaki bu umursamazlık, vurdumduymazlık bu salona da sirayet etmiş durumda. Burada Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin belediye ile ilgili hiçbir beklentisi yoktur. Bilakis bu şehirde yaşayanlara layık olduğu bir hale getirilmesi için gösterdiği bir gayret var" diyerek sitem etti.
Proje için hem belediye bazında hem imalat bazında kaynak aktaracaklannı hatırlatan Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer olaya siyaseten bakıp bu masrafı farklı yerlere yapsak belki bize getirişi olur.
Ama biz diyoruz ki Mersin'in merkezi önce bir adam olmalıdır. Mersin'in bugün bu çarpık yapılaşmasını tarihi değerlerinin maalesef bir bir elden çıkışını gördükçe bizimde yüreğimiz sızlıyor. Ülkenin bir çok yerinde tarihi değerleri yeniden ayağa kaldırmak ve kent kimliğini korumak düşüncesiyle bir çok belediye aslında kendi görevi olmadığı halde sadece kente sahip çıkma amacıyla bir gayretin içerisine girdi. 1998 yılında biz Türkiye'deki 42 belediye başkanıyla bir hareket başlattık. Tarihi Kentler Biıiiği'ni kurduk. O günden buya 400'ün üzerinde üye belediyesi var. Bu 400'ün üzerindeki belediye başkanı bir gönül seferberliği başlattı ve tarihi değerlerimize sahip çıkmak için çok büyük bir çaba içerisine girdi. Bu değerlere sahip çıkma olayı bu bölgelerde turizm potansiyelini de artışını sağladı. Bizim de ana gayemiz Tarsus'ta başlattığımız bazı çalışmalan Mersin'de de devam ettirmek, Mersin'i de dikkat çeken bir cazibe merkezi konumuna getirmek. Vatandaşa hiç olmasa bir katkı sunalım ama bu bölgedeki iş yerleri de artık amacına uygun, turistik mekanlar olarak hizmet versin. Tabi burada kasaplar çarşısındaki esnaflarımız da o görüntüden çok memnun değil. Biz hiç kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Oradaki esnaflanmızı daha uygun bir mekanda konuşlandırmak istiyoruz.
Orada restorasyona bir an önce başlayıp, kent merkezindeki o kent kimliğini taşıyan dokuyu yeniden gün yüzüne gkarmak istiyoruz." Şu anda bir taraftan Karaduvar bölgesinde bir balık hali oluşturma gayreti içinde olduklanna dikkat çeken Kocamaz, bir yandan da balık pazan ile ilgili çalışmalan olduğunu anımsatb. "Biz yerel yönetim olarak üzerime düşeni yapmak istiyoruz" diyen Kocamaz, "Mersin'i ayağa kaldırmak istiyoruz. Ama biz bu gayreti gösterirken özellikle buradaki esnafımızın, mal sahiplerimizin bizimle birlikte hareket etmeye, bize destek vermeye davet ediyoruz, "dedi
Gülay Gazetesi