Mersin Oto Galericileri Derneği, önce arsa alacak, sonra site inşa edecek!
Kooperatif kuruyorlar İmece Haber Merkezi- Kısa adı MOG-DER olan Mersin Oto Galericileri Derneği yönetim kurulu ve üyeleri Suphi Öner Öğretmen Evi'nde düzenlenen birlik yemeğinde bir araya geldi ve kooperatifleşme kararı aldı...
Mersin Oto Galericileri Derneği (MOG-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Selvi, "Sizlerle birlikte kurduğumuz Mersin Oto Galericiler Derneği daha önceki toplantılarda da söylediğim gibi bizlerin bir aile olmasını sağladı.
Bizleri aynı çatı altında, bir olarak, diri olarak aynı amacı gütmemizi sağladı. En temel amacımız tabi ki yerini kendimiz belirlediğimiz, maliyet rakamlarına yaparak, içinden rızkımızı çıkarıp yaşayabileceğimiz bir site yapmak. Son yaptığımız toplantıdan sonra bazı kardeşlerimiz bizleri yanlış anlamış. Biz bu arkadaşlarımızı ziyaret ederek, gönüllerini aldık kırgınlıklarını giderdik" dedi.
Selvi, "Şunu unutmayalım ki; mevcut siteden yer alan esnaf da, oradan yer almayıp bizimle mücadele eden esnaf da bizim esnafımızdır. Aramıza kimse nifak sokamaz. Bizler Mersin'de ikinci el otomotiv ticareti yapan ve bu işten ekmek kazanan dürüst esnaflarız. Hiçbirimiz birbirimizden üstün değiliz. Buradaki esnaf oradaki esnaf diye bir ayrım yapmak bizlere yakışmaz. Aramızda sorun olmadığını gösterme adına mevcut site başkanı Sayın Şahin Akgül kardeşimizi de yemeğimize davet ettik. Sağ olsun o da bizleri kırmadı ve yemeğimize geldi" dedi.
Arazi satın alacağız Mersin Oto Galericileri Derneği (MOG-DER) Genel Sekreteri Ali Kıratlı ise, "Bugüne kadar dernek olarak belediyenin almış olduğu meclis kararlarına itiraz ettik ve bölge idare mahkemesine dava açtık. Ama maalesef oy çokluğu ile kaybettik.
Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın şehir dışına taşınmamız ile ilgili yayınladığı genelgenin iptali yönünde dava açtık. Davamız halen devam ediyor. Ayrıca hazırlanan 100 binlik planlara da bizimle ilgili yer işaretlenmediği gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik İl Miidürlüğü'ne ilgili itirazımızı sunduk. Bugüne kadar hep şu soruyla karşı karşıya geldik; 'Yer aldık mı, ne oldu, ne yapıyoruz.?' Baktığımız birçok yer ve arsa oldu.
Bunların içerisinde bizlere uygun olanları da oldu, olmayanları da.
Yenişehir ve Mezitli bölgesinde aramadığımız, incelemediğimiz yer kalmadı. Deyim yerinde ise tüm arazileri didik didik ettik. Tabi bu süreçte bir yandan da bürokrasiyi unutmadık. Valiliğimize, belediye başkanlarımıza, siyasi parti il başkanlarımıza sürekli ziyaretlerde bulunarak konunun sıcak kalmasını sağladık. Artık hepsi biliyor ki biz bir yer yapmak istiyoruz. Onlarda bizim sıkıntımızı biliyor ve iyi niyetimizden hiç şüpheleri yok. Ama sordukları iki soru var; 'Arsa aldınız mı ve projeniz hazır mı? Biz ne kadar kendimizi savunsak, önümüze çıkan sorunları dile getirsek de onlar bu iki soruyu soruyorlar. Bu sebeple mücadelesi biraz daha zor, daha fazla emek isteyen ama imkansız olmayan bir yola giriyoruz. Derneğimizin mevcut sayısı ile kooperatifimizi aktif hale getireceğiz. Daha sonrasında ise somut şeyler üretmek istiyoruz. Mersin'de imar planları malumunuz. Maalesef işimizi en iyi şekilde yapabileceğimiz yer olan Yenişehir ve Mezitli bölgesinde bizim istediğimiz büyüklükte bir ticari alan yok. Olsa da konuşulan rakamlar ile yer alıp yapma şansımız yok. Bu nedenle fiyatı daha düşük olan tarım arazilerine bakmaya başladık. Alacağımız alan tarım arazisi olacak, fakat konum olarak hem şehir merkezine, hem de otobanın Yenişehir çıkışına yakın olacak. Tabi ki esas mücadele bundan sonra başlayacak. Alacağımız bu arazinin mevcut planda Biiyükşehir Belediyesi ya da Bakanlık yönünden imar durumu değiştirilerek mevcut planda ya da hazırlanan 5000'lik imar planında mersin oto galericiler sitesi olarak işaretlenmesini isteyeceğiz.
İnanın bunu başarabilirsek işin geri kalan kısmı çok basit. İnşaatımızı bir senede yapar bitiririz" dedi.
Mersinde İmece