27 / 04 / 2024

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.



Toroslar Belediyesi'nin 2023 Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz Başkanlığında gerçekleşti.

Toroslar Belediyesi'nin 2024 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin görüşülerek oy birliğiyle Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları’na havale edildiği toplantıda; gelecek sene için meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için verilecek olan huzur hakkının belirlenmesi oy birliğiyle onaylandı.

Toplantıda, 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planlarıyla ilgili gündem maddeleri de görüşüldü. Bu noktada oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildi. Toroslar Belediye Meclisi Aralık Ayı ikinci oturumunu yapmak üzere 7 Aralık 2023 Perşembe günü saat 14.00’da yeniden toplanacak. 

2024 yılının Ocak ayında gerçekleştirilecek olan meclis toplantısı 5 Ocak 2024 Cuma günü saat 14.00'da yapılacak.

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

“İMAR PLANLARIMIZI MÜMKÜN OLDUĞUNCA HIZLI YÜRÜTÜYORUZ”

Mersinhaberci'de yer alan detaylara göre, Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, imar planlarının etap etap gerçekleştirildiğine vurgu yaparak; “Askıya aldığımız bir etabımız yok. İmar Planları bölünerek etap etap yapılıyor. Her etap da uzun bir süreçten geçiyor. Büyükşehire gidiyor, tekrar geliyor ve itirazlar oluyor. Aslında planlarımızın gecikmesinin ana sebebi, Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 binlik planların değiştirilmesidir. 5 binlik planlara göre biz de binlik planları yapıyoruz. Süreçte değişik şeyler olabilir. Komisyonlarda tüm gruplarda arkadaşlarımız var. Hiçbir şeyi askıya almıyoruz. Mümkün olduğunca hızlı yürütmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız da fedakarca çalışıyorlar. En çok ben isterim etapların bir an önce bitmesini. Bu süreç içerisinde elimizden geleni yapacağız inşallah” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini de paylaşan Başkan Yılmaz, özel bireylerin toplumsal hayata katılımlarının yanı sıra meslek edinip üretken hale gelmeleri, eğitim, sağlık ve ulaşım hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için projeler ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu konuda bilinçlenmenin daha da arttığını görüyoruz. Toroslar Belediyesi Engelsiz Akademi Merkezimizde ve Özel Sporcular Kursumuzda, özel çocuklarımıza ve engelli kardeşlerimize yönelik değişik çalışmalarımız var. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığı güçlendirmesi umuduyla tüm engellilerimize sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyor, fedakar ailelerine de sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı.

Komşularını çileden çıkarttı! Bina sakinleri çareyi evlerini satmakta buldu

Lüks konut pazarında son trendler neler? 


Geri Dön