Kent Haberleri

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 20 Mayıs'ta açılacak!

100 bin metre kare kapalı alana sahip olan ve önümüzdeki yılın giderleriyle 300 milyon TL'ye mal olan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmete hazır...


100 bin metre kare kapalı alana sahip olan ve önümüzdeki yılın giderleriyle 300 milyon TL'ye mal olan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmete hazır. 8 Kasım 2000 yılında temeli atılan ancak bazı maddi sıkıntılardan dolayı 14 yılda ancak tamamlanabilen hastane, 20 Mayıs'ta açılarak bölge halkına hizmet vermeye başlayacak.


Hastane ile ilgili basın toplantısı düzenleyen MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlvan ve Hastane Baş Hekimi Prof. Dr. Oğuz Köksel, hastaneyle ilgili bilgiler verdi. Rektör Suha Aydın, şu anda mevcut bulunan ve hizmet verdikleri hastanenin artık yetersiz kaldığını söyledi. Uzun zamandır yeni hastane için çalıştıklarını belirten Aydın, "Mersin kentinin yaklaşık 14 yıldır özlemle beklediği önemli bir proje olan yeni hastanemizi görmekten büyük bir mutluluk duydum. Hastanenin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mersin ili içerisindeki tek üçüncü basamak sağlık kuruluşu olan hastanemiz, diğer sağlık merkezlerinde karşılaşılan çözümü güç olguların da sevk edildiği kurum olma özelliğini taşımaktadır. 1998 yılından beri faaliyet gösteren hastanemizde, böbrek ve karaciğer nakli ile açık kalp ameliyatları yapılabilmesinin yanı sıra diğer tüm alanlarda kaliteli sağlık ve eğitim hizmeti verilmektedir" diye konuştu.


"HASTANEMİZ 100 BİN METRE KARE KAPALI ALANA SAHİP"


Mevcut hastanede özellikle fiziksel sorunlar yaşadıklarını kaydeden Aydın, "2013 yılında hastanemiz acil servisinde 129 bin 290 kişi tedavi edilmiş, polikliniklerimizde de 565 bin 35 hasta muayenesi yapıldı. 20 bin 673 hasta yatırılarak tedavi edilmiş ve 13 bin 427 ameliyat gerçekleştirilmiştir. Ancak artık orası yetersiz kalıyordu. Bu yeni hastanemiz destek birimleri hariç 100 metre kare kapalı alandan oluşmaktadır. 8 Kasım 2000'de temeli atılan hastanemiz bazı maddi sıkıntılardan dolayı yapımı yavaş ilerlemiş ve son yıllarda devletimizden gelen destekle bitirilmiştir. Önümüzdeki yılın giderleriyle hastanemizin yapımı 300 milyon TL'ye mal olmuştur. Hastanemizde 122 profesör, 45 doçent, 43 yardımcı doçent olmak üzere 210 öğretim üyesi, 215 araştırma görevlisi, 7 uzman, 1 öğretim görevlisi olmak üzere 433 akademik personel görev yapmaktadır. Bunun yanında kadrolu 474 sağlık personeli bulunmaktadır" şeklinde konuştu.


Baş Hekim Prof. Dr. Oğuz Köksal ise, hastanen bitmesinden dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, "Uzun bir özlem artık sona eriyor. Yeni hastanemiz 37 dalda 120 muayene ve tedavi odası ile poliklinik hizmeti verecek olup, 2'si doğumhane, biri kadın doğum ameliyathanesi ve 15'i büyük ameliyathane olmak üzere toplam 18 ameliyathane, 30 yetişkin, 20 çocuk olmak üzere 50 yataklı acil servis ile birlikte 131 günübirlik tedavi yatağı, radyoloji ünitesi, laboratuvarlar, 127 yatakla hizmet verecek olan yoğun bakımlar ve reanimasyon ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, nükleer tıp, radyoterapi ünitesi, üremeye yardımcı tedavi merkezi, uyku merkezi ile tam teşekküllü olup iki ve tek kişilik odalardan oluşan 508 servis yatağı, 3 yataklı mahkum servisi ve 127 yoğun bakım yatağı olmak üzere 638 yatak kapasitesi ile başta Mersin olmak üzere tüm bölgenin hizmetinde olacaktır" dedi.



Milliyet