Kent Haberleri

Mersin'de cami inşaatında göçük: 1 ölü!

Mersin'in Mut ilçesinde cami inşaatında meydana gelen göçükte bir işçi öldü, 4 işçi yaralandı.Mut Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Mersin'in Mut ilçesinde cami inşaatında meydana gelen göçükte bir işçi öldü, 4 işçi yaralandı.


Alınan bilgiye göre, Çatalharman Mahallesi'ndeki cami inşaatının 3. katında beton dökme işlemi sırasında göçük meydana geldi. Olayda 2 işçi enkaz altında kalırken, 3 kişi hafif yaralandı.


İtfaiye ve kurtarma ekiplerince enkazdan çıkarılan 2 işçiden Sefer Çetin'in (18) hayatını kaybettiği belirlendi.


Mut Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Çetin'in cenazesi, aynı hastanenin morguna kaldırıldı.


Olay yerinde incelemelerde bulunan Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, enkazdan çıkarılan 2 işçiden birinin hayatını kaybettiğini, diğerinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.




AA




Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Mersin’in Mut ilçesi Çatalharman Mahallesinde, yapımı süren bir cami inşaatının ikinci katında çökme meydana geldi. Çöken inşaattan yere düşen ve betonların arasında kalan 1 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı.


Olay, sabah saatlerinde merkeze bağlı Çatalharman Mahallesinde meydana geldi. Mahallede inşaat çalışmaları devam eden caminin ikinci katında devam eden beton dökme çalışmaları sırasında çökme oldu. Beton dökümünü yapan 5 işçiden üzerinde bulundukları tablanın çökmesi sonucu yere düştü ve 2 işçi betonların arasında kaldı. Olayın duyulmasının ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ile kurtarma ekibi sevk edildi. İnşaattan düşen ve betonların arasında kalarak yaralanan işçilerden Cemal Can (19) ekiplerin çalışmasıyla betonların arasından çıkarılıp ambulansla Mut Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Sefa Çetin (18) ise 2 saatlik çalışmalar sonucunda göçük altında çıkarıldı. İnşaatta çalışan Özgür Tarhan (20), Suat Çetin (21) ve Nihal Türe (19) ise olaydan yara almadan kurtuldu.


Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Çatalharman Derneği tarafından yaptırılan cami inşaatında göçük meydana geldiğini olayda 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 1 işçinin de Mut Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını belirtti.


Milliyet



Haber Gaziantep Telgraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Mersin’in Mut ilçesi Çatalharman Mahallesinde, yapımı süren bir cami inşaatının ikinci katında çökme meydana geldi. Çöken inşaattan yere düşen ve betonların arasında kalan 1 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı. 


Mahallede inşaat çalışmaları devam eden caminin ikinci katında devam eden beton dökme çalışmaları sırasında çökme oldu. Beton dökümünü yapan 5 işçiden üzerinde bulundukları tablanın çökmesi sonucu yere düştü ve 2 işçi betonların arasında kaldı. Olayın duyulmasının ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ile kurtarma ekibi sevk edildi. İnşaattan düşen ve betonların arasında kalarak yaralanan işçilerden Cemal Can (19) ekiplerin çalışmasıyla betonların arasından çıkarılıp ambulansla Mut Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Sefa Çetin (18) ise 2 saatlik çalışmalar sonucunda göçük altında çıkarıldı. İnşaatta çalışan Özgür Tarhan (20), Suat Çetin (21) ve Nihal Türe (19) ise olaydan yara almadan kurtulduğu açıklandı.


Gaziantep Telgraf


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


MERSİN'in Mut İlçesi'ne bağlı Çatalharman Mahallesi'nde yapımı süren ancak ruhsat alınmadığı anlaşılan cami inşaatının iskelesinin çökmesi sonucu 1 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı.

Yapımı devam eden caminin 3'üncü katına öğle saatlerinde beton dökülmeye başladı. Bu sırada iskele çöktü ve işçilerden Sefa Çetin ile Cemal Can enkaz altında kaldı. 


İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve kurtarma ekipleri, 18 yaşındaki Çetin'in cesedini çıkarırken, Cemal Can yaralı olarak kurtarıldı. Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Cemal Can'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Enkazdan çıkarılan 2 işçiden birisinin cansız bedenine ulaşıldı. Diğerinin sağlık durumu iyi. İşçilerin Şırnak nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi" dedi.


Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, cami inşaatı yapımı için belediyeye herhangi bir ruhsat başvurusunun da bulunmadığı bildirildi.


Hürriyet