27 / 04 / 2024

Mersin'de istinat duvarı yıkıldı!

Mersin'de istinat duvarı yıkıldı!

Anamur'a bağlı ören Beldesi'nde Toplu Konut Idaresi'nce (TOKİ) yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı. 4 metre yüksekliğinde 35 metre uzunluğunda olan istinat duvarı, park halindeki taşıtların üzerine devrildi.



 

Mersin'in Anamur İlçesi'ndeki  TOKİ  evlerinde, istinat duvarı yıkılmasının ardından bölgede toprak kayması olduğu ileri sürüldü. Geçen 25 Ekim'de aşırı yağışlarda yıkılan ve 13 aracın zarar görmesine neden olan istinat duvarının üst kısmındaki 11 katlı blokta kalan ailelerin çoğu evini terk etti. Evlerinde oturmak zorunda kalan 5 aileden biri olan 62 yaşındaki Ali Şenci, korkudan geceleri uyuyamadıklarını söyledi. Şu ana kadar ne TOKİ'nin, ne de yüklenici firmanın bir açıklama yapmadığını belirten Şenci, "İstinat duvarı yıkıldıktan sonra toprak kayması oldu. Binada oturan birçok aile evini terk etti. Gidecek yerimiz olmadığı için korku içinde yaşamımızı sürdürmek zorunda kalıyoruz. 

Gerekli incelemenin yapılmasını istiyoruz. Binalarımıza oturulur ya da oturulmaz raporu verilsin biz de ona göre hareket edelim" dedi. 

'GÖZ GÖRE GÖRE ÖLMEK İSTEMİYORUZ' TOKİ sakinlerinden Şadi Öz ise oturduğu blokta ciddi çatlaklar oluştuğunu kaydetti. Korku içinde yaşadıklarını anlatan Öz toprak kayması yüzünden binaların temelinin sarsıldığını iddia etti. 

Öz, "Bir an önce bina hasarlarının rapor edilmesi gerek. Molozların altında kalan araçlarımızı dahi düşünecek durumda değiliz. 

TOKİ sakinleri olarak TOKİ'ye, Başbakanlığa ve yüklenici firmaya sesleniyoruz. Göz göre, göre ölmek istemiyoruz. Lütfen bize yardımcı olun" diye konuştu. 


Çukurova Gazetesi


Geri Dön