29 / 04 / 2024

Mersin'e bisiklet yolu geliyor!

 Mersin'e bisiklet yolu geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, “ Mersin'in değerini artırmak için edindiğimiz vizyon dahilinde hazırladığımız Ulaşım Master Planımızda şehrimizin altyapısını planlarken, kentin ulaşımında bisiklet yollarının ve yayalaştırma düzenlemelerinin önemini vurguladık.'' dedi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen “Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı. 



Mersin Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Mustafa Kemal Çokakoğlu, daire başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 



Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bugün dünyada şehirler altyapılarıyla ve insanlara sundukları imkanlarıyla sınıflandırılıyor, ona göre bir statüye koyuluyor. Bu statülerin içerisinde artık dünyada ‘Green City’lerin ön plana çıktığını görüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin marka değerini artırmak için edindiğimiz vizyon dahilinde hazırladığımız Ulaşım Master Planımızda şehrimizin altyapısını planlarken, kentin ulaşımında bisiklet yollarının ve yayalaştırma düzenlemelerinin önemini vurguladık. Bu projeyi Mersin’e kazandırmayla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Çok büyük bir ekip çalıştı, büyük bir emek sarf ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 


Anayurt


Geri Dön