30 / 04 / 2024

Mersin'in 2030 yılına kadarki Ulaşım Master Planı hazır!

Mersin'in 2030 yılına kadarki Ulaşım Master Planı hazır!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin geleceği için 2030 yılına kadar olan Ulaşım Master Planı'nı hazırladıklarını, yeşil bir Mersin için bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin geleceği için 2030 yılına kadar olan Ulaşım Master Planı'nı hazırladıklarını, yeşil bir Mersin için bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Mersin için 2 yılda yaptıkları harcamanın 1 milyar 500 milyon lirayı bulduğunu dile getirdi. 


1.5 DOSTELI SOSYAL MARKET VE EKMEK FABRİKASI AÇILDI 


Başkan Burhanettin Kocamaz, sosyal bele diyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini aktarırken, bu kapsamda Dosteli Sosyal Market ve Ekmek Fabrikası nı vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti. Mersin'in kadın, çocuk ve yaşlı dostu bir kent adı ile anılacağını ve birçok kente de örnek olacağının altını çizen Kocamaz. engelli danışma merkezini hayata geçirdiklerini ifade etti. Göz ve diş taraması başlattıklarını aktaran Kocamaz, ayrıca otistik çocuklar merkezinin tamamlandığını ve 2017 de hizmet vereceğini söyledi. Ulaşılabilir bir belediye olabilmek için bir şikayet merkezi oluşturduklarına dikkat çeken Kocamaz, ayrıca kurdukları web TV'nin yayı na girdiğini anlattı.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, '2. Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı' düzenleyerek 2 yıl boyunca Mersin'de-gerçekleştirdiği hizmetleri değerlendirdi ve önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladığı projeleri açıkladı. Güvenli ve konforlu ulaşımdan, kaliteli ve temiz çevreye, dünya standardında kültür ve sanat organizasyonlarından, vizyon projelere, engelli hizmetlerinden sosyal hizmetlere kadar pek çok alanda Mersin'e yakışır projeler ürettiklerini ve üretmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Kocamaz, "Mersin'e göreve geldiğimizden bu yana 1 milyar 500 milyon TL'lik yatırım ve cari harcama yaptık. Önümüzdeki yıllarda katlanarak artacak hizmetlerimiz, Mersinimizi çok daha güzel yerlere getirecek" dedi. 


Mersin'in trafiği rahat bir nefes alacak 


Mersin'de yaşayan 2 milyon vatandaşın daha mutlu, huzurlu, sağlıklı, güvenli, sevgi dolu ve müreffeh bir hayat standardına kavuşmasını sağlamak amacı ile çalıştıklarını vurgulayan Kocamaz, bugüne kadar Mersin'de ulaşmadıkları nokta kalmadığını ifade etti. Mersin'in geleceği için 2030 yüma kadar olan Ulaşım Master Plam'nı hazırladıklarını ve Ulaştırma Bakanlığı'na sunduklarını belirten Başkan Kocamaz, kentin ulaşım anlayışını değiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Mersin'in bir an önce raylı sisteme geçmesi gerektiğinin altını çizen Kocamaz, Monoray sistemi kurmak için bakanlıktan onay beklediklerini kaydetti. Kocamaz, bir sanat yapısı olarak tabir ettikleri Tulumba Bat-Çık Projesi ile birlikte merkezdeki trafik sorununun bir kısmını çözdüklerini dile getirdi. Mersin'in trafiğine nefes aldıracak en az 2 tane yeni bat-çık projelerini de hayata geçileceklerini aktaran Kocamaz, ayrıca 19 yeni kavşak yapacaklarını belirtti. "Yeni bat-çık ve kavşaklarla Mersin'in trafiği rahat bir nefes alacak" diyen Kocamaz, Mersin'e yakışan yeni 111 engelsiz modern toplu taşıma aracını davatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi. Akıllı sinyalizasyon sistemi ile bütün caddeleri donattıklarını aktaran Kocamaz, Mersin'de yolu olmayan yer bırakmayacaklarını anlattı. 


Hedefimiz yeşil bir kent 


Mersin'in en önemli sorunlarından birinin altyapı olduğunu vurgulayan Kocamaz, başta Mersin merkez olmak üzere kentin tüm ilçelerinde altyapı çalışmalarına hız verdiklerini dile getirdi. Kentin birçok noktasında kanalizasyon ve içme suyu yatırımlarının devam ettiğini belirten Başkan Kocamaz, bir çok ilçede hayata geçirdikleri atıksu arıtma tesisleri ile çevreye verdikleri önemi vurguladı. Mersin merkezdeki katı atık bertaraf tesisinden ise elektrik üretimi yapıldığını ifade eden Kocamaz, 43 bin konuta elektrik enerjisi üretildiğini kaydetti. "Yeşil bir Mersüı için çalışıyoruz" diyen Kocamaz, bin 100 dönümlük arazi üzerinde Kent Ormanı ve Doğal Yaşam Alanı projelerini bu yaz hayata geçirmek istediklerini belirti. Tarım sektörüne de destek verdiklerini ifade eden Kocamaz, Gülnar'da bir soğuk hava deposunu hayata geçirdiklerini kaydetti. Kocamaz, "8 ilçede 12 erken uyarı sistemi kurduk. Mersin genelinde 220 bin metre sulama borusu dağıttık. 200binin üzerinde zeytin fidanı dağıttık. Bütün ilçelerde mezbahaları yeniden ele alıyoruz" şeklinde konuştu.


Mersin'i dünyaya tanıtıyoruz 


Başkan Kocamaz, kentteki bütün sahillerin büyükşehir belediyesine tahsis edilmesini istediklerini belirter%, herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir sahil tasarladıklarını anlattı. Mersin'i ulusal ve uluslararası birçok fuarda temsü ettiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, "Mersin'in güzelliklerini gün yüzüne çıkarıyoruz. Bugüne kadar Miami, Berlin, İstanbul ve Ankara'daki fuarlarda tanıtım çalışmaları yaptık" dedi. Mersin'in kültür miraslarına sahip çıktıklarını ve arkeolojik kazılara her yıl destek verdiklerini hatırlatan Başkan Kocamaz, 'Sadece Solipompeipolis için 1 milyon TL'lik katkı sağladık" diye konuştu. 


Geri Dön