15 / 05 / 2024

MESA, 340 milyon TL'lik 4 yeni projeye başlıyor!

MESA, 340 milyon TL'lik 4 yeni projeye başlıyor!

  Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Halkalıda yaptırıcağı doğa ve eğlence parkı Temaparkı Kantur-Akdaş ortaklığı ile yapacak olan Mesa, yeni projelerine hız verdi. Mesa, sonbaharda İstanbulda 2si Kartalda olmak üzere, Kağıthane ve Bahşehirde toplam 4 projeye



 

Mesa Yönetim Kurulu üyesi Can Aynagöz, bu projelerin toplam yatırım bedelinin yaklaşık 340 milyon lira olacağını söyledi. Can Aynagözün verdiği bilgilere göre Mesa, Kağıthanede 120 milyon TLlik yatırımla Anadolu Lisesinin karşısındaki 27 dönümlük arsaya Ferkoyla birlikte 40 bin metrekare ofis alanı yapacak. Kartalda ise E5e paralel 17 dönüm arazide küçük evlerden oluşan 254 konutluk bir proje yapılacak. Kartaldaki ikinci proje ise sahilde 21 dönümlük arazide 200-250 konutluk bir proje olacak. Bahçeşehir projesinin satış ve inşaatına geçen ay başlanırken, 180 konutluk projesin 60 dairesi daha lansman yapılmadan sahibini buldu.

Aylık kira 2 bin lira

298 konutluk Çengelköyde Mesa evlerini tamamlayan şirket, bu projede nisan ayından itibaren teslimlere de başladı. Çengelköyde Mesa, 2008de küresel krizinin en yoğun döneminde 4 bin 300 TL metrekare birim fiyatından başlarken, projede şu an satışların metrekaresi 7 bin liranın üzerine çıktı. 40 konutun satışının sürdüğü projede, konut büyüklükleri 80 ile 290 metrekare, fiyatları ise 730 bin ile 1 milyon 955 bin lira arasında değişiyor. Çengelköyde Mesada kiralar 2 bin lira ile 7 bin 500 lira arasında bulunuyor.

Temaparkta inşaat yıl sonuna doğru başlar

Halkalı'daki doğa ve eğlence parkı Temaparkta Kantur-Akdaş ortaklığı ile yapacak olan Mesanın Yönetim Kurulu Üyesi Can Aynagöz, inşaatın yıl sonuna doğru başlayacağını söyledi. Amerikalı mimarlık ofisi Gensler ile anlaşan ortaklık, bu projede Türkiyenin en büyük fuar ve kongre merkezini de inşa edecek.

Varşova'da arsa alıp konut yapıyor

MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, yurtdışında da yatırımlara ve projelere devam ettikleri bilgisini vererek, Polonya'nın başkenti Varşova'da 240 konutluk bir projeye başlayacaklarını ifade etti. Polonya'da kendi satın aldıkları arsalar üzerine proje geliştirdiklerini belirten Aynagöz, Polonya'da üç arsasının bulunduğunu söyledi. Aynagöz, Suudi Arabistan ve Cezayir'le de ilgilendiklerini açıkladı.

 


Geri Dön