20 / 05 / 2024

MESA Hastanesi TOBB'a devredildi, Tıp Fakültesi olacak!

MESA Hastanesi TOBB'a devredildi, Tıp Fakültesi olacak!

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ), Mesa Hastanesi’ni tıp fakültesi kurmak üzere devraldı



Fakülte için YÖK’e başvuracak TOBB-ETÜ, halen 100 yatak kapasitesine ve 8 ameliyathaneye sahip hastaneyi uluslararası standartlarda bir araştırma merkezine dönüştürecek.

Fakültenin dünyaca ünlü bir araştırma merkezi olmasını hedeflediklerini belirten TOBB-ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tıptaki beyin göçünü de tersine çevirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

ANKARA- TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ)  bünyesinde tıp fakültesi kurulacak.  Ankara  Söğütözü’nde bulunan Mesa Hastanesi’ni satın alan TOBB, hastaneyi TOBB-ETÜ bünyesinde tıp fakültesine çevirmeyi planlıyor. Fakülte için YÖK’e başvuruya hazırlanan TOBB-ETÜ, hastaneyi uluslararası standartlarda bir araştırma merkezine dönüştürecek. TOBB-ETÜ merkez kampusunun yakınında bulunan Mesa Hastanesi, 100 yatak kapasitesine ve 8 ameliyathaneye sahip. Hastanenin ismi TOBB-ETÜ Hastanesi olarak değiştiriliyor.

Hastane, 100 yatak kapasitesi ve 8 ameliyathane ile hizmet sunmaktadır. Ağız ve Diş Sağlığı, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Gastroenteroloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Göz Hastalıkları ünitelerinin yanı sıra Anestezi ve Reanimasyon, Beslenme ve Diyetetik, Biyokimya, Dermatoloji, Endokrinoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları, Mikrobiyoloji, Nöroloji, Nöroşirürji, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Üroloji branşlarında hastalarına hizmet vermektedir.

Bunlara ek olarak, Kalın Bağırsak Hastalıkları Tanı ve Tedavi Birimi, Omurga ve Omurilik Hastalıkları Tanı ve Tedavi Birimi, Karaciğer – Safra Kesesi – Pankreas Cerrahi Birimi, Meme ve Endokrin Cerrahisi Birimi gibi özel ünitelerde de hizmet vermektedir. Radyoloji, Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuarlarının yanında Patoloji Laboratuarı bulunmaktadır.

TOBB Başkanı ve TOBB-ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  ‘Bugün bizim için çok heyecanlı bir gün. Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olan TOBB-ETÜ, kuruluşunda planladığımız üçüncü aşamaya kuruluşunun altıncı yılında ulaşarak tıp fakültesi için ilk adımı attı. Tıp fakültesi bünyesinde dünyaca ünlü bir araştırma merkezi oluşturacağız. Böylece sağlık endüstrisi için ara eleman yetiştirmeyi, diğer fakültelerimizde olduğu gibi beyin göçünü tersine çevirmeyi ve doktor yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ise “Mesa Hastanesi, 5 yıl önce kurulduğu günden bu yana büyük başarılara imza atmış, bugün uluslararası kalitede sağlık hizmeti sunan ve bu nedenle gerek halkımızdan, gerek yabancı diplomatlardan, gerekse devlet büyüklerimizden, tercih ve takdir gören bir hastanedir. Bizleri onurlandıran bu başarıyla birlikte büyümeyi düşündüğümüz bu alanda TOBB’dan gelen teklif,  Mesa Hastanesi’ni çok daha önemli ve gurur verici bir noktaya taşıyacaktır. Mesa Hastanesi, tıp alanında bir eğitim yuvası olacaktır” dedi.

Mesa Hastanesi bugün büyük bölümü tam zamanlı olmak üzere 89 doktoru, 140 hemşiresi,  medikal, idari, teknik ve diğer kadrolarıyla birlikte toplam 640 çalışanıyla hizmet vermektedir. Ayrıca kadrolu hekimlerinin yanı sıra ameliyatlarını burada yapmak isteyen serbest hekimlere de hastane imkânlarını sunmaktadır. Tüm branşlarda 24 saat nitelikli sağlık hizmeti sunan hastane, açılışından bugüne kadar birçok ‘ilk’e ve yeniliklere imza attı. Sağlıkta uluslararası akreditasyonun kanıtı olan JCI (Joint Commission International) belgesini Ankara’da ilk alan hastane olmuştur. JCI belgesinin yanı sıra; MESA Hastanesi, açılışından altı ay gibi kısa bir süre içinde ISO–9001–2000 Kalite Belgesi’ni ve 2009 Temmuz ayında ise revize edilen ISO 9001-2008 Kalite Belgesi’ni almaya hak kazanmıştır.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Mesa Hastanesi'ni alan TOBB ETÜ tıbba girecek

Ankara Söğütözü'nde bulunan Mesa Hastanesi'ni satın alan TOBB, burayı TOBB ETÜ bünyesinde tıp fakültesine çevirmek için harekete geçti

İşsizliğin önüne geçmek için ‘meslek edindirmeye’ yönelik projeler geliştiren TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) bünyesinde tıp fakültesi kurulmak için düğmeye bastı. Bu kapsamda TOBB Söğütözü’nde bulunan Mesa Hastanesi’ni satın aldı. Böylece TOBB, hastaneyi TOBB ETÜ bünyesinde tıp fakültesine bağlayacak.

Ar-Ge merkezi olacak
Fakülte için YÖK’e başvuruya hazırlanan TOBB-ETÜ, hastaneyi uluslararası standartlarda bir araştırma merkezine dönüştürecek. TOBB-ETÜ merkez kampüsünün yakınında bulunan, 100 yatak kapasitesi ve 8 ameliyathaneye sahip Mesa Hastanesi’nin ismi TOBB ETÜ Hastanesi olarak değiştirilecek. Hastanede halen, Ağız ve Diş Sağlığı, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Gastroenteroloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Göz Hastalıkları ünitelerinin yanı sıra Anestezi ve Reanimasyon, Beslenme ve Diyetetik, Biyokimya, Dermatoloji, Endokrinoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları, Mikrobiyoloji, Nöroloji, Nöroşirürji, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Üroloji branşlarında hizmet veriliyor.

Hastanede ayrıca Kalın Bağırsak Hastalıkları Tanı ve Tedavi Birimi, Omurga ve Omurilik Hastalıkları Tanı ve Tedavi Birimi, Karaciğer; Safra Kesesi; Pankreas Cerrahi Birimi, Meme ve Endokrin Cerrahisi Birimi gibi özel üniteler de bulunuyor. Radyoloji, Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuvarlarının yanında Patoloji Laboratuvarı yer alıyor. TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden birinin  TOBB ETÜ olduğunu belirtirken, “Kuruluşunda planladığımız üçüncü aşamaya kuruluşunun altıncı yılında ulaşarak tıp fakültesi için ilk adımı attı. Tıp fakültesi bünyesinde dünyaca ünlü bir araştırma merkezi oluşturacağız. Böylece sağlık endüstrisi için ara eleman yetiştirmeyi, diğer fakültelerimizde olduğu gibi beyin göçünü tersine çevirmeyi ve doktor yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi. 

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu da Mesa Hastanesi’nin, 5 yıl önce kurulduğunu belirterek, o günden bu yana büyük başarılara imza atıldığını kaydetti. Boysanoğlu, ”Bizleri onurlandıran bu başarıyla birlikte büyümeyi düşündüğümüz bu alanda TOBB’dan gelen teklif, Mesa Hastanesi’ni çok daha önemli ve gurur verici bir noktaya taşıyacaktır. Mesa Hastanesi, tıp alanında bir eğitim yuvası olacaktır” dedi.

Mesa Hastanesi, halen büyük bölümü tam zamanlı olmak üzere 89 doktor, 140 hemşire, medikal, idari, teknik ve diğer kadrolarıyla birlikte toplam 640 çalışanıyla hizmet veriyor.

Ayrıca kadrolu hekimlerinin yanı sıra ameliyatlarını burada yapmak isteyen serbest hekimlere de Mesa Hastanesi imkânları sunuluyor.
Radikal


Geri Dön