Mesan Kilit, Almanya'da ofis ve depo alanları inşa ediyor!
Mesan Kilit’in kurucuları olan Mertöz ailesi, Almanya'nın Freiburg kentinde inşasına start verdikleri Eurokey Invest markasıyla Türk üreticisine Avrupa’nın kapılarını açmayı planlıyor. Eurokey Invest’te, şirketlere ihracat için gereksinim duyulan her destek sunulacak.
Mesan Kilit’in kurucuları olan Mertöz ailesi, Almanya'nın Freiburg kentinde inşasına start verdikleri Eurokey Invest şirketiyle Türk üreticisine Avrupa’nın kapılarını açmayı planlıyor. Dünya Gazetesi'nden İmam Güneş'in haberine göre; ofis ve depo alanlarına yer verilecek olan Eurokey Invest’te, şirketlere ihracat için gereksinim duyulan her destek sunulacak.
Güvenlik kilitleri alanında 90’ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Mesan Kilit’i, İngilizlere satan Mertöz Ailesi, RSM Grubu ismiyle yeni yatırımlarını hızlandırdı. Eurokey Invest markasıyla Almanya’da inşaata start veren şirket, Türk ihracatçısının Avrupa’ya açılan kapısı haline gelecek.
Mesan markasına katkıda bulunmayı sürdüren Mertöz ailesi, bir taraftan da yeni yatırımları için hazırlıklarını hızlandırıyor.
İhracatta karşılaştıkları zorlukları göz önünde bulundurarak, bu zorluklar için stratejiler hazırlayan Mertöz Ailesi, yeni yapılanmalarını RSM Grubu ismiyle gerçekleştirilecek. İnşaat alanında da deneyimi olan aile, Almanya’nın Freiburg kentinde Eurokey Invest markasıyla inşa çalışmalarını başlattı. Burada ihracatçılar için ofis ve depo alanları hayata geçirecek olan şirket, satış hariç tüm hukuki, muhasebesel, sekretarya, depolama gibi bir şirketin ihracatta gereksinim duyacağı her türlü destekği sunacak. İnşaatın temeli bu ay atılırken; şirkete, ön talepler şimdiden gelmeye başladı.
RSM Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
"Yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu anda birinci fazın yüzde 60’ını kiraladık. Toplam satılabilir ve kiralanabilir alanımız 11 bin metrekare. Otomotiv, yedek parça, elektrik malzemeleri sektörleri ana müşterilerimiz oldu. Ancak hırdavat, züccaciye, kimya gibi sektör fark etmeksizin Avrupa’ya ihracat hedefi olan, hali hazırda ihracat yapan ve yerelleşmek isteyen her sektörden talep mevcut. Yaklaşık 20 firma ile görüşme halindeyiz. Birçok firma ile imzaları atmış durumdayız. Bu konsepte Türk ihracatçılarının yanı sıra, Güney Amerika, Uzakdoğulu firmalardan da ilgi var. Brezilya’dan ve Hindistan’dan çok önemli firmalar ile iletişim halindeyiz. Türk firmalarının avantajı ise köklerimizin Türkiye’de olması."