29 / 04 / 2024

Mesir Tabiat Parkı'nı Yunusemre Belediyesi işletecek!

Mesir Tabiat Parkı'nı Yunusemre Belediyesi işletecek!

Yunusemre sınırları içerisinde toplamda 7.4 hektar alana sahip olan parka, kır düğün alanı, kır kahvesi, spor kompleksleri, doğa eğitim merkezi gibi birçok hizmet alanı yapılacak.




Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Manisa'da Spil Dağı eteklerindeki kent ormanı yanında bulunan Mesir Tabiat Parkı'nın işletme ve bakımını Yunusemre Belediyesi'ne devretti.

Türkiye'de ilk tescil edilen tabiat parkı olma ünvanına sahip Mesir Tabiat Parkı'na Yunusemre Belediyesi tarafından 10 yılda 1 milyon lira yatırım yapılması planlanıyor. Yunusemre sınırları içerisinde toplamda 7.4 hektar alana sahip olan parka, kır düğün alanı, kır kahvesi, spor kompleksleri, doğa eğitim merkezi gibi birçok hizmet alanı yapılacak.


4 mevsim ziyaret 

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Mesir Tabiat Parkı'nın ve yanında bulunan kent ormanının şehir merkezine en yakın ormanlık alan olduğunu belirterek, "Daha önceden Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait olan Mesir Tabiat Parkı artık belediyemize geçti. Alanı en iyi şekilde değerlendirerek vatandaşın her mevsim gelebileceği bir park haline getireceğiz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön