Ekonomi

Meslek liseleri para basıyor! 2 milyar 357 milyon lira gelir elde edildi!

Meslek liselerine yönelik katsayı adaletsizliğinin yarattığı hasar, atılan adımlarla onarılmaya devam ediyor. 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğü meslek liseleri yerli üretimlerle para basıyor. 2021'de 1 milyar 162 milyon liraya ulaşan gelir, 2022'de 2 milyar 357 milyon liraya yükseldi

Koronavirüs döneminde maske üreten meslek liseleri, deprem bölgesine ise çadır, uyku tulumu ve battaniye üreterek depremzedelere ulaştırdı. 2021'de 1 milyar 162 milyon liraya ulaşan gelir, 2022'de 2 milyar 357 milyon liraya yükseldi. Salgın döneminde maske üreten meslek okulları, deprem bölgesine ise çadır, uyku tulumu ve battaniye üreterek depremzedelere ulaştırdı.

HEM OKUYORLAR HEM DE MAAŞ ALIYORLAR!

Uzun yıllar kat sayı engeliyle boğuşan mesleki liseler, artık ülkenin yıldızı haline geldi. 28 Şubat darbecilerinin meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişte 15 puanını yok eden katsayı zulmü, 2011 yılında kaldırılmıştı. 2021 yılında meslek lisesi öğrencilerine ücret ödenmeye başlandı. Meslek lisesi öğrencileri hem okuyor hem de ücret alıyorlar.

Mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran her bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 2 bin 550 lira ücret ödeniyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 4 bin 260 liraya çıkarılıyor.

Ücretlerin tamamı devlet tarafından ödenirken, tüm öğrenciler, iş kazalarına karşı sigortalanıyor.

Meslek liseleri ile sanayinin bütünleşmesi sağlanırken aynı zamanda sanayideki teknik eleman yokluğunun da önüne geçilmiş olundu. 

Maden teknolojisinden muhasebeye, tarımdan yiyecek ve içecek hizmetlerine kadar 181 farklı dalda mesleki eğitim fırsatı sunan kurumlarda toplam 1 milyon 376 bin öğrenci eğitim görüyor.

MESLEK LİSELERİ SEFERBER OLDU!

Mesleki anlamda birçok üretime imza atan meslek liseleri, özellikle Türkiye'nin en zor zamanlarında  tüm çabalarıyla taktir topladı. Korona ile mücadele sürecinde dezenfektan, sabun ve maskenin yanı sıra solunum cihazı üretildi. Depremlerden sonra ise harekete geçen aynı öğrenciler, çadır, uyku tulumu ve battaniye üreterek depremzedelere ulaştırdı.

Resmen para bastılar 144 milyon lira ciro yaptılar

Her şehre özel meslek liseleri yapılacak!

Her şehre özel meslek liseleri yapılacak!