Teknoloji

Meta’dan Kahramanmaraş depremi için yardım kararı!

Teknoloji devi Meta, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıma sebep olan deprem için yapılan yardımları duyurdu. İşte detaylar… 7 ve 7

6 Şubat’ta Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem adeta dünyayı ayağa kaldırdı. Bu sarsıntılar, merkezi Kahramanmaraş başta olmak üzere 10’dan fazla ilde yıkımlara neden oldu. Depremin hemen ardından birçok şirket, destekte bulunarak yaraların sarılması için seferber oldu. Son olarak Meta da deprem için yapılan yardımları duyurdu.

META’DAN KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ İÇİN YARDIM!

Deprem için şu ana kadar Google’dan Amazon’a, Huawei’den TikTok’a kadar birçok şirket yardım yaptı. Şimdi ise Meta, kısa süre önce resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı blog gönderisi ile Türkiye’de meydana gelen deprem için yapılan destekleri kamuoyuyla paylaştı.

GÜVENLİK KONTROLÜ VE TOPLULUK YARDIMI ÖZELLİĞİ ETKİN

Facebook’ta Güvenlik Kontrolü özelliği Türkiye ve Suriye’de etkin hale getirildi. Kullanıcılar, kendilerini güvende olarak işaretleyebilir, ayrıca arkadaş ve ailelerine iyi olduklarını duyurabiliyor. Şu ana kadar yüz binlerce kişi bu özellikle ailelerine iyi olduğunu bildirdi. Ayrıca insanların yardım istemeleri ve depremden etkilenenlere yardım etmek isteyenler için Topluluk Yardımı Özelliği de aktif hale getirildi.

 

META’DAN KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ İÇİN YARDIM KARARI!

Shiftdelete.net’te yer alan habere göre, bağışçıların, yakınlarındaki destek gereken kan bağışı merkezlerini görebilmesini sağlayan Facebook’taki Kan Bağışı aracı için Türkiye’deki sivil toplum kuruluşu Türk Kızılay ile işbirliği gerçekleştiriyor.

AKUT İÇİN WHATSAPP YARDIM HATTI KURULDU

Meta, yanlış bilgilerin önüne geçmek ve doğru bilgilendirmelerin yapılabilmesi için AKUT ile bir işbirliğine gitti.

META’DAN DATA FOR GOOD

Meta, Data for Good kapsamında Dünya Gıda Programı gibi sivil toplum kuruluşlarına destek olmak için bağlantı verileri paylaşıyor. Şirket, deprem bölgesinde görev alan kuruluşlar için de bu desteği verecek. Data for Good, kriz raporları ve afet haritaları oluşturmada da faydalanılıyor.

Türkiye’deki yardım kuruluşlarına maddi bağış yaptı: Dev şirket Meta, Türkiye ve Suriye’deki arama kurtarma çalışmalarına destekte bulunmak için 550 bin dolarlık bir bağış gerçekleştirdi.

İşte Meta’nın sanal gerçeklikteki zararı!

Deprem bir kez daha acı gerçeği yüzümüze vurdu! 10 ilde konutların yüzde 44'ü deprem sigortalı