İhale

Metal Yapı'nın onlarca değerli gayrimenkulü icradan satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

Metal Yapı tarafından İstanbul Küçükçekmece'de inşa edilen göl mazaralı ev ve dükkan icradan satışa sunuldu.İnşaat sektörünün önde gelen firmaları arasında bulunan Metal Yapı'nın çok değerli gayrimenkulleri icra tarafından satışa sunulacak

Metal Yapı tarafından İstanbul Küçükçekmece'de inşa edilen göl mazaralı ev ve dükkan icradan satışa sunuldu. İnşaat sektörünün önde gelen firmaları arasında bulunan Metal Yapı'nın çok değerli gayrimenkulleri icra tarafından satışa sunulacak. Söz konusu İcradan Satış ihalesinin ilki 2022 Nisan'nın ilk haftalarında gerçekleşecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Uzun süredir yaşadığı mali sıkıntılar ile gündeme gelen Metal Yapı Konut AŞ, Risin Gayrimenkul ve Karmen Yapı AŞ' ye ait mülklerin icradan ihalesi, alacaklı bir bankanın talebi üzerine gerçekleşecek. İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi’nin sürdürdüğü icradan satış dosyası verilerine göre, söz konusu bankanın alacağı 646 milyon Türk Lirası değerinde. Satışı yapılacak varlılar içinde çok sayıda değerli mülk bulunuyor.

Göktürk ve Kemergurbaz’da bulunan dükkân, daire ve villalardan oluşan 26 ayrı taşınmaz, Sarıyer Zekeriyaköy’de konumlanan 150 dönüm büyüklükteki 7 arsa için biçilen değer toplam 920 milyon Türk Lirası. İcradan satış ihalesinin ilki 5 Nisan 2022’de gerçekleşecek. İlk ihalede alıcı olması halinde, 2. ihale 11 Mayıs 2022’de yapılacak.

KONUTLAR GÖL MANZARALI

Metal Yapı Konut’un Küçükçekmece’de hayata geirdiği göl manzaralı bir projedeki 253 ticari ünite ve konutta icradan satılaşa çıkarılacak.



Bu taşınmazlar için biçilen değer ise 300 milyon Türk Lirası civarında. Söz konusu satışı da, alacaklı olan aynı bankanın talep ettiği belirtildi. Anılan taşınmazlardan belli bir bölümünün üçüncü şahıslara satıldığı, fakat banka ipoteği sebebi ile icradan satışa konu edildiği belirtildi.

Metal Yapı, geçmiş yıllarda inşaat sektörünün en güçlü şirketleri arasında yer alıyordu. Grubun kurucu isimlerinden Ömer Saçaklıoğlu’nun vefatı sonrası, grubun yaşadığı mali sorunlar gündemden düşmedi.

Blue Lake'de icradan satılık 120 ev ve 11 dükkan!