Sektörel

Metapotamians projesi ile emlakçılık yeni boyut kazanacak!

Türkiye'nin ilk metaverse projesi Metapotamians'ın lansmanı, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlendi.

Türkiye'nin ilk metaverse  projesi Metapotamians'ın lansmanı, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) önderliğinde İstanbul'da düzenlendi.

Türk mühendisler tarafından geliştirilen, dünyanın önemli kripto marketleri arasında yer alan BTCBAM'ın finansal çözüm iş ortağı olduğu ve Gamerpear ile gerçekleştirilen Metapotamians projesi, kullanıcılarına Erc-20 tabanlı bir proje ile sanal parsel alımı ve NFT alıp satabilecekleri bir NFT market deneyimi sunmaya hazırlanıyor.



Metapotamians projesi birçok yöne hitap eden projesinin kapılarını açtı.

Metaverse emlakçılık

Anadolu ajansında yer alan habere göre; Metapotamians projesi içerisinde bulunan evrendeki arsaların alım satımlarını kapsayan reel dünyada gayrimenkul piyasasında var olan emlak firmaları ile iş birliği anlaşması imzalamaya hazırlanıyor. Bu şekilde dijital dünyada bulunan arsaların alım-satımı, kısa bir zamanın ardından reel dünyada emlak sektöründe söz sahibi olan firmalar üzerinden yapılabilecek.

Projenin tanıtımında konuşan TÜMMİAD Başkanı Bülent Kavaklı, metaversenin geleceğin kazanç alanı olmasını hedeflediklerini söyledi. Kavaklı, "Sistemimiz içerisinde sağlık sektörü, sanat sektörü ve metaverse emlak sektörü bir arada bulunacağı için insanların hukuk, sağlık ve diğer alanda, normal hayatta yaşadıklarını metaverseye taşıyarak kazanç sağlayabilecekleri bir alan hedeflemeye çalışıyoruz" diye konuştu.



Kullandıkları teknolojinin Erc-20 tabanlı olduğunu aktaran Çakır, "Projemizin ismini neden Metapotamians olduğu aslında çok önemli. Mezopotamya ve metaverse birleşimi olarak bakıyoruz biz bu olaya. İlk medeniyetlerin kurulduğu yerden, Mezopotamya'dan yola çıkarak ilerlemeye çalışıyoruz." dedi.

Metaverse'te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Metaverse'te emlak piyasası hızla gelişiyor!