Kim Kimdir?

Mete Buyurgan kimdir? Mete Buyurgan nereli?

İş dünyasının başarılı ismi, Ülker'in CEO'su Mete Buyurgan kimdir? İş hayatına başladığından beri pazarlama ve satış alanında çeşitli başarılar elde eden Buyurgan nereli? İşte ayrıntılar... Daha sonra Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi'nde İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine yüksek lisans derecesi aldı

Mete Buyurgan, Adana'da doğup büyüdükten sonra Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi'nde İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine yüksek lisans derecesi aldı. Kendini geliştirmek amacıyla New York Üniversitesi'nde "Satış Yönetimi" programını tamamladı.

 

İşte Mete Buyurgan ile ilgili ayrıntılar...

İş hayatına 1994 yılında Başer & Colgate Palmolive'de başlayan Buyurgan, 12 yıl boyunca pazarlama ve satış fonksiyonlarında çeşitli roller üstlendi. Üretim, satın alma, lojistik ve tedarik zinciri gibi alanlarda da deneyim kazanmak isteyen Buyurgan, 2005 yılında Hobi Kozmetik A.Ş.'ye genel müdür olarak katıldı ve şirketin yeniden yapılanma projesini başarıyla yürüttü. Küçük bir ekiple çalışarak şirketi 4 yılda 4 kat büyüten Buyurgan, Avrupa'nın en büyük kişisel bakım fabrikalarından birinin kurulmasında liderlik etti. Bu operasyon sonucunda şirket, Hindistan'daki en büyük hızlı tüketim ürünleri şirketi Dabur'a başarılı bir şekilde satıldı. Dabur International'da bölge CEO'su olarak görev alarak Orta Asya, Kuzey Afrika, Orta Doğu'nun bir kısmı ile Türkiye ve İran bölgelerinin yönetimini üstlendi.

2013 yılında Yıldız Holding'e Gıda Grubu Başkan Yardımcısı olarak katılan Buyurgan, holding bünyesinde çeşitli şirketlerin yönetimini üstlendi. 2016-2018 yılları arasında pladis Türkiye Başkanlığı görevine getirildi ve 2018 yılında pladis Türkiye, Orta Asya, Romanya ve Balkanlar Bölgesi Başkanı oldu. 2020 yılında Ülker'in CEO'su olarak atanan Buyurgan, liderliği altında finansal süreçlerden marka algısını güçlendirmeye kadar birçok alanda ayrıntılı çalışmalar yürütüyor. Sakız ve şekerleme kategorisi, unlu mamuller ve çikolata kategorileri başta olmak üzere Ülker'in Türkiye pazarındaki gücünü daha da artırmak için çeşitli sorumluluklar üstleniyor. Mete Buyurgan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Murat Ülker kaç yaşında, nereli, evli mi, kimdir? Murat Ülker'in serveti ne kadar?
Ali Ülker Kimdir?
Tuncay Özilhan kimdir, kaç yaşındadır?
Raci Kaptan Kolaylı kimdir? Raci Kaptan Kolaylı kaç yaşında?