Genel

Meteoroloji belediyeleri uyardı! 2015 yılından güçlüsü geliyor! Yaz kışa dönecek!

Meteoroloji belediyeleri hazır olun diye uyardı. Meteoroloji uzmanları 2015 yılından sonraki en güçlü yağışların geleceğini söyledi. İşte detaylar!Meteoroloji uzmanları 2015 yılından sonraki en güçlü yağışların geleceğini söyledi ve tarih vererek belediyeleri uyardı

El Nino yani yaramaz çocuk hava olayı yıllar sonra Türkiye'ye geri geldi. Meteoroloji uzmanları 2015 yılından sonraki en güçlü yağışların geleceğini söyledi ve tarih vererek belediyeleri uyardı.

 İşte ayrıntılar…

ŞİDDETLİ YAĞIŞ HÜCRELERİ OLUŞABİLİR!

Kerem Ökten’in açıklamasında; El Nino'nun yaz aylarında beklenen yaz aylarında Türkiye'deki hayatı cehenneme çevireceğini söyledi ve uyarıda bulundu. Uzman isim Ökten, yaptığı açıklamada El Nino'nun Türkiye'de yaz aylarında geleceğinin beklendiğini ve hava koşullarını olumsuz etkileyeceği aktardı. Normalde Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yüksek sıcaklıklar ile birlikte az yağışlar bekleniyor. El Nino'nun etkisi ile bu halin tam tersine dönebileceği düşünülüyor.

Hava durumu uzmanı Kerem Ökten, belediyeleri El Nino'ya karşı hazırlıklı olmaları için uyarıda bulundu. Ökten, kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Columbia Üniversitesi'nin Türkiye için normallerden daha yağışlı bir Yaz mevsimi öngördüğünü açıkladı. Dünya modellerinin de genel olarak bu yönde işaretlerin verildiğini dile getiren Ökten, Yaz mevsimi ilerledikçe daha şiddetli yağış hücrelerinin oluşabileceğine dikkat çekti.

EN GÜÇLÜSÜ GELİYOR!

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, belediyelerin Yaz'a hazırlıklarını hızlandırmaları gerektiğinin altını çizdi. Ökten, bu bilgilere ilave olarak da 3 yıl sonra El Nino'nun yeniden görülmesinin beklendiğini ve Yaz mevsiminde beklenen El Nino'nun 2015 yılından sonraki en güçlü El Nino olabileceğini aktardı. El Nino'nun olağanüstü hava şartlarını artırıcı bir etkendir diyen uzman isim Ökten, dikkatli olunmasını belirtti.

Belediyelerin, El Nino'nun etkilerine karşı hazırlıklı olmalıdır. Altyapı çalışmalarının ciddi oranda kuvvetlendirilmesi, sel ve taşkın riski olan bölgelerde gerekli olan önlemlerin alınması gerekiyor, vatandaşların bilgilendirilmesi ve afet yönetimi planlarının gözden geçirilmelidir.

YAZI KIŞA DÖNDÜRECEK!

Uzman isim Kerem Ökten'in uyarıları, El Nino'nun beklendiği ülkemiz için önemli bir bilgilendirme özelliği taşımaktadır. Belediyelerin bu uyarılara son derece önemlidir ve dikkat etmeleri gerekir. Gerekli olan hazırlıklar yapmalarıdır, olası bir olumsuz hava koşullarına karşı daha güvenli bir yaz mevsimi geçirilmesini sağlayabilir.