İş Fırsatları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 meslek grubundan personel alımı yapacak! Mühendis, temizlik görevlisi, güvenlik...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra hizmet birimlerine 78 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. İşte Başvuruya ilişkin merak edilenler...Yayımlanan ilana göre, alımlar yazılı ve sözlü yapılmaksızın 2022-KPSS (B) grubu puan sıralamasıyla yapılacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra hizmet birimlerine 78 sözleşmeli personelin alımına yönelik ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan ilana göre, alımlar yazılı ve sözlü yapılmaksızın 2022-KPSS (B) grubu puan sıralamasıyla yapılacak.

Bu kapsamda farklı illerde görevlendirilmek üzere 4 mühendis, 61 destek personeli (59 temizlik görevlisi, 2 şoför) bir büro personeli ve 12 koruma ve güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 78 sözleşmeli personelin alımı gerçekleştirilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden 10/05/2023 – 26/05/2023 tarihleri arasında yapılacak. Şahsen, kargo veya posta yoluyla yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacak.

İşte başvuruya ilişkin merak edilen diğer detaylar...

METEROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvurular e-Devlet üzerinden Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden 10/05/2023 – 26/05/2023 tarihleri arasında yapılacak. Şahsen, kargo veya posta yoluyla yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacak.

Adayların KPSS puanı, eğitim, askerlik, mezun olduğu bölüm, adli sicil kaydı ve kimliğine dair bilgileri e-Devlet üzerinden ilgili kurumların web servisleri aracılığı ile temin edilerek alınacağından kişilerden başvuru aşamasında bu belgeler istenilmiyor.

Söz konusu bilgilerinde hata mevcut ise başvuru yapmadan önce ilgili kurumlardan gerekli düzeltmeleri yaptırmaları, mezuniyet bilgileri otomatik olarak gelmeyenlerin ise mezuniyet belgelerini başvuru sırasında pdf veya jpeg formatında başvuruya yüklemeleri gerekiyor.

Yurt dışındaki ya da yurt içindeki öğretim kurumlarından mezun olup bu ilanda aranılan öğrenim durumuna yönelik denkliği olan adayların denklik gösterir belgelerini başvuru sırasında pdf ya da jpeg formatında yüklemeleri gerekiyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında, sözleşmeli personel (4/B) pozisyonlarında görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen veya sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir senelik bekleme süresini doldurduklarını belgeleyebilmeleri için görev yaptıkları eski kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesini başvuru sırasında pdf veya jpeg formatında siteye yüklenmesi isteniyor.

Adayların başvuru işlemleri tamamlanmanın ardından ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekiyır. Başvurularım ekranından “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirmeye alınmıyor.

Sözleşmeli olarak istihdam edilecek personelin bu ilanda ve ilgili mevzuatta belirtilen şartları taşımadığının tespiti halinde, başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. Öte yandan başvuru şartlarını taşımadığı daha sonradan tespit edilenlerin sözleşmeleri tazminatsız ve bildirimsiz feshedilecek.

Adaylar tabloda belirtilen unvanlardan sadece 1 (bir) tanesine ve 10 (on) farklı birime başvurabilecek olup birden çok unvana yapılan başvurular ile usulüne uygun ya da zamanında yapılmayan başvurular geçersiz sayılacak.

Emtia yatırımcıları dikkat! Nisan'da en çok hangi ürün kazandırdı? Altın, petrol, şeker, buğday...

Gümüş alalım mı? sorusuna kesin yanıt İslam Memiş'ten geldi! Ben olsam...