Genel

Meteoroloji resmen açıkladı! Kar yağışı başladı! Ne kadar sürecek?

Günlerdir gündemden düşmeyen kar yağışı İstanbul başta olmak üzere birçok ilde bu sabahtan itibaren etkisini göstermeye başladı. Peki ne kadar sürecek? İşte meteorolojinin tahminleri...Son değerlendirmeler kapsamında, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz bölgelerinde bu akşam saatlerinde Elazığ ve Malatya etrafında yer yer sağanak yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülen yağışların; İstanbul, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Balıkesir'in kuzeyi, Konya, Antalya’nın doğusu, Adana, Kahramanmaraş, Muş, Osmaniye, Hatay, Bitlis, Şırnak, Van’ın güneyi, Hakkari, Adıyaman ve Siirt etrafında kuvvetli olacağı öngörülüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 33 şehir için sarı kodlu uyarı yapıldı. Son değerlendirmeler kapsamında, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz bölgelerinde bu akşam saatlerinde Elazığ ve Malatya etrafında yer yer sağanak yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülen yağışların; İstanbul, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Balıkesir'in kuzeyi, Konya, Antalya’nın doğusu, Adana, Kahramanmaraş, Muş, Osmaniye, Hatay, Bitlis, Şırnak, Van’ın güneyi, Hakkari, Adıyaman ve Siirt etrafında kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Rüzgarın, Ege ve Marmara ile Batı Akdeniz’in batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği öngörülüyor. Karadeniz bölgesinde ise iç ve yüksek kesimler ve Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yerlerde çığ tehlikesi olduğu açıklandı. 

 

 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Marmara bölgesinde çok bulutlu bir hava beklenirken, bölgede karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların; İstanbul, Bursa, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu ve Balıkesir'in kuzey bölgelerinde yer yer kuvvetli oacağı öngörülüyor. Bugün ve gece saatlerinde (Perşembe) sabah saatlerinde Trakya ile güneydoğu kısımlarında buzlanma ve don olayı yaşanacağı belirtiliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği öngörülüyor.

EDİRNE -3°C, 5°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen şehir, bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı olacak.

İSTANBUL 0°C, 4°C
Çok bulutlu olacağı ifade edilen megakentte bugün havanın karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların bugün (Perşembe) kent genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KIRKLARELİ -3°C, 4°C
Çok bulutlu ve bugün (Perşembe) yer yer kuvvetli olacak şekilde kar yağışlı

KOCAELİ 0°C, 4°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı öngörülüyor. Yağışların bugün (Perşembe) kentte kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

EGE
Bölgede çok bulutlu bir hava öngörülürken, kıyılarda yağmurlu ve sağanak; iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bugün ve bu gece (Perşembe) sabah saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kısımlarında buzlanma ve don olayı öngörülüyor. Rüzgarın ise zamanla bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği öngörülüyor.

A.KARAHİSAR -4°C, -1°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışları bekleniyor.

DENİZLİ 1°C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı bir hava bekleniyor.

İZMİR 2°C, 8°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen kentte bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yağmur bekleniyor.

MANİSA 2°C, 7°C
Çok bulutlu olacağı ifade edilen şehirde bugün (Perşembe) öğle saatleriyl birlikte karla karışık yağmur bekleniyor.

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölgede aralıklı yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Batı Akdeniz'de ise iç kesimler ve Toroslar mevkiide karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olması bekleniyor. Yağışların Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğusunda yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Bu gün (Perşembe) sabah saatlerinde Isparta ile iç kısımlarının yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olması tahmin edildi. Rüzgarın zamanla Antalya'nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde esmesi öngörülüyor.

ADANA 10°C, 16°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen kentte aralıklı olarak sağanak yağışların görüleceği belirtildi. Yağışların öğle saatlerinden itibaren bölge bölge kuvvetli olması öngörülüyor.

ANTALYA 8°C, 13°C
Çok bulutlu olacağı ifade edilen şehirde aralıklı sağanak yağışlar, iç kısımların yükseklerinde de karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yağışların bu akşam saatlerinde doğu kısımlarında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

HATAY 9°C, 14°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışların görüleceği şehirde kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

ISPARTA -1°C, 3°C
Çok bulutlu olacağı ifade edilen şehirde aralıklarla karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. 

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı kar yağışlı olacağı öngörülüyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Konya ve etrafında kuvvetli olacağı öngörüldü. Bu gece ve bugün (Perşembe) sabah saatlerinde bölgede don ve buzlanma olacağı belirtildi.

ANKARA -1°C, 2°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen kentte aralıklarla kar yağışı bekleniyor. 

ESKİŞEHİR -4°C, 0°C
Çok bulutlu olacağına dikkat çekilen şehirde aralıklarla kar yağışı öngörülüyor.

KAYSERİ -2°C, 3°C
Çok bulutlu olacak olan kentin aralıklı kar yağışlı olması bekleniyor. 

KIRŞEHİR -2°C, 2°C
Çok bulutlu olacağı ifade edilen ilde aralıklarla kar yağışları olacağı tahmin edildi

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu olacağı dikkat çekilen bölgede aralıklarla karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Bu gece ve bugün (Perşembe) sabah saatlerinde iç bölgelerde don ve buzlanma uyarısı yapıldı.

BOLU -7°C, -1°C
Çok bulutlu olacak olan kentin aralıklı kar yağışlı olması bekleniyor. 

DÜZCE -2°C, 3°C
Çok bulutlu olacağı ifade edilen ilde aralıklarla kar yağışları olacağı tahmin edildi

KASTAMONU -5°C, 0°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen kentte aralıklarla kar yağışı bekleniyor. 

ZONGULDAK 3°C, 0°C
Çok bulutlu olacağı tahmin edilen şehirde, karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu olacağı tahmin edilen bölgede, genel olarak aralıklarla karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Bugün sabah saatlerinde iç kısımlarda don ve buzlanmalar olabileceği belirtildi. Doğu Karadeniz'in iç kısımlarının yüksek kar örtüsü olan eğimli yamaçları için çığ uyarısında bulunuldu.

RİZE 2°C, 5°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen şehirde aralıklı karla karışık yağmur beklenirken, iç ve yüksek kısımlarda kar yağışlı bekleniyor.

SAMSUN 2°C, 4°C
Çok bulutlu olacak olan kentte aralıklarla karla karışık yağmur beklenirken, iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı olacağı öngörülüyor. 

TOKAT -1°C, 2°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen şehirde aralıklı kar yağışı görülmesi bekleniyor. 

TRABZON 3°C, 5°C
Çok bulutlu olacağına dikkat çekilen ilde, aralıklarla karla karışık yağmur beklenirken, iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu olacağı belirtilen bölgede aralıklı yağışlar öngörülüyor. Elazığ ve Malatya çevrelerinde yağmur, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülen yağışların, Şırnak, Bitlis, Muş, Van'ın güneyleri ve Hakkari'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın doğu kısımlarda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda don ve buzlanmayla beraber yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsü olan eğimli yamaçlar için çığ tehlikesi bulunduğu belirtildi.

ERZURUM -3°C, 2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS -4°C, 1°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA 3°C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu

VAN 0°C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, güney çevreleri ile ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Siirt ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 4°C, 10°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen şehirde aralıklı yağmurlar bekleniyor.

GAZİANTEP 5°C, 10°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen kentte, aralıklı yağmurların ve sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

SİİRT 5°C, 11°C
Çok bulutlu olacağına dikkat çekilen kentte aralıklı yağmurlar öngörülürken, yağışların şehir genelinde kuvvetli olacağı da belirtildi. 

ŞANLIURFA 7°C, 12°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen şehirde aralıklı yağmurlar ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’a kar ne zaman yağacak, ne zaman duracak? İşte 5 günlük hava tahmini…

Vali Yerlikaya açıkladı! Okullar tatil edildi mi? Memurlar kaç gün idari izinli olacak? İşte ayrıntılar...

THY ve Pegasus uçak seferlerini iptal etti! İşte iptal edilen seferlerin tam listesi...

İstanbul Valiliği'nden son dakika kar uyarısı! İşte valiliğin açıkladığı 8 maddelik kararlar…

Motokuryeler çalışıyor mu? İstanbul'da 10 ve 11 Mart'ta motokuryeler çalışacak mı? Valilik açıkladı!