Kent Haberleri

Meteoroloji son dakika vererek kırmızı kodla uyardı! Hemen bakın, çok önemli! Kuvvetli yağışlar geri dönüyor!

Mart ayı boyunca etkili olan yağışlı havanın ardından son iki gündür sıcak hava dalgası kendini hissettiriyor. Vatandaşlar, sıcak havanın tadını çıkarmak için dışarıya çıkarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir uyarı geldi: Güneşe aldanmayın, yakında büyük bir fırtına bekleniyor! Sokağa çıkarken Plan yapacak olan vatandaşlar, güncel hava durumunu takip ediyor

Yeni hafta ile birlikte sıcak hava dalgası etkisini arttırarak hava sıcaklıklarını 3-4 derece birden yükseltti. Plan yapacak olan vatandaşlar, güncel hava durumunu takip ediyor. Ancak, güneşe aldanmamak gerekiyor! Son dakika uyarısı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi: Kuvvetli yağışlar geri dönüyor! Belirli tarihlerde dışarı çıkarken dikkatli olunmalı, çünkü kuvvetli yağışlar bir arada gelecek. Hepsi birden geliyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Karar'ın haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde parçalı ve yoğun bulutlar görülecek. Orta Karadeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimleri, Osmaniye, İskenderun Körfezi, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş ve Adıyaman'ın bazı bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak olacak, ancak iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı da görülebilir. İç ve doğu bölgelerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek ve eğimli bölgelerinde çığ tehlikesi riski mevcut.

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin son açıklamasına göre, 22 Mart Çarşamba günü bölge genelinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Perşembe günü ise bazı yerlerde yoğunlaşarak kuvvetli yağışlar şeklinde devam edeceği öngörülüyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normalleri civarında ve bazı yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ancak, çarşamba gününden itibaren yağış alan bölgelerde azalarak, mevsim normalleri civarına ve hatta yer yer altına düşmesi bekleniyor.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Deprem bölgesinde, önümüzdeki Perşembe gününden önce yağış beklenmiyor. Ancak Perşembe gününden itibaren batıdan başlayarak yağışlı hava etkisini gösterecek. Yağışların Perşembe günü Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde, Cuma günü ise Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ ve Malatya çevrelerinde yerel olarak yoğun olması bekleniyor. Hava sıcaklığı deprem bölgesindeki illerde bir haftalık periyotta mevsim normalleri civarında veya üzerinde seyredecek. Özellikle Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmurlar bekleniyor. Vatandaşların dışarı çıkmadan önce güncel hava durumunu kontrol etmeleri ve gelen uyarıları takip etmeleri önemlidir.

16 Milyon İstanbullu dikkat! Metro seferlerine ramazan planlaması geldi!
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal yardım alanlara Ramazan öncesi nakit desteği!
Bim, 21 Mart aktüel ürünler kataloğu ile Ramazan bombasını patlattı! pastırma 38.50, salam 28.50 TL, köfte! Acele edin