Genel

Meteoroloji yayımladı! Yarın hava nasıl olacak? Yarın İstanbul'da yağmur var mı? İşte il il hava durumu!

Hava durumu yarın nasıl olacak? İşe ve okula gidecek vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunu araştırıyor. İşte detaylar!Yapılan bilgilendirmede başta İstanbul, Ankara ve İzmir'de sağanak yağışın etkili olacağı görüldü

Meteorolojiden alınan raporda; sağanak yağışın Türkiye genelinde etkili olacağı belirtildi. Yapılan bilgilendirmede başta İstanbul, Ankara ve İzmir'de sağanak yağışın etkili olacağı görüldü.

İşte il il hava durumuna dair ayrıntılar…

ÇOK SAYIDA İLİ ETKİSİ ALTINDA!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı bölgelerinde yarın yani 29 Mayıs Pazartesi günü görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İç Ege özellikle Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli illeri ve İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri ile, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile beraber Batı Karadeniz'in iç kesimleri yani Bolu, Karabük, Kastamonu ve Eskişehir çevreleriyle Çankırı'nın batısı, Ankara'nın kuzey ve batısında yerel kuvvetli, Burdur'un doğusu ile Isparta'nın güneyinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklenmektedir. Sel, su askını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması bildirildi.

GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirme ışığında ise; bugün öğleden sonra Ankara'nın kuzey ve batısı ile birlikte Eskişehir, Bolu ve Bilecik çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar şeklinde olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirme sonucunda, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile birlikte Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda gecikmeler yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde çağrılar yapıldı.

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin genelinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi. Yağışların, doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.