Genel

Meteorolojiden şok uyarı! 4 gün devam edecek! İstanbullular dikkat!

Günlerdir Sibirya'dan gelen Ayber kar yağışı gündemdeki yerini korkuyor. Dün İstanbul'da etkili olmaya başlayan kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceği açıklandı. Peki İstanbul'u ve Türkiye'yi gelecek günlerde neler bekliyor? İşte ayrıntılar... Sibirya'da gelen yağış, şehrin her yerinde etkisini göstermeye başladı

Megakent İstanbul'da uyarılara neden olan ve teyakkuza geçilmesini sağlayan Ayber kar yağışı dün sabah saatlerinde başladı. Sibirya'da gelen yağış, şehrin her yerinde etkisini göstermeye başladı. 

Megakent İstanbul'un bazı semt ve ilçelerinde kar kalığınlığının 15-20 santimetreyi bulduğu açıklandı. Kar yağışı ve yağışla birlikte etkili olan fırtınanın 14 Mart Pazartesi gününe kadar etkisini sürdüreceği belirtildi. Kar fırtınası sebebiyle ilk olarak okullar tatil edildi ardından da, motosiklet ve scooter kullanımı şehir genelinde yasaklandı ve kamu personelleri idari izinli sayıldı. Bu gelişmelerin ardından dün sabah saatlerinde İstanbul genelinde trafik yüzde 30 oldu. 

Peki İstanbul'u ve Türkiye'yi gelecek günlerde neler bekliyor? İşte ayrıntılar...
 

Kar sebebiyle ana arterlerde tuzlamalar yapıldı ve böylece herhangi bir sorun ortaya çıkmadı. Etkili olması beklenen kar yağışı sebebiyle seferlerin yüzde 30 azaltıldığı İstanbul Havalimanı'ndaki uçuslarda da aksama yaşanmadı. Uçuşlardan önce buzlanmanın önüne geçilmesi amacıyla uçaklara, "de-icing" ve "anti-icing" ismi verilen buz çözücü işlem uygulandı. İstanbul Havalimanı'nda görüş mesafesinin sıfıra yaklaştığı anlar hariç,  uçak iniş ve kalkışları sorunsuz olarak yapılması öngörülüyor. Kar yağışı kapsamında alınan tedbirler dahilinde, megakentte metrobüs sabaha kadar, raylı sistemler gece 02:00'ye kadar, vapurlar da 00:00'a kadar çalışacakken, Şehir Hatları ve İETT'de de seferler yoğunluğa göre belirlenecek ve gerekirse ek seferler konacak. Deniz Taksi ve İSPARK 24 saat hizmet sunuyor. Kar yağışı sebebiyle kapanan yolların ise kritik yollarda beklemede olan çekiciler aracılığıyla hızlı bir şekilde açılması planlanıyor. 

Bankalar bugün açık mı? 10-11 Mart bankalar çalışıyor mu?

Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte 5 günlük hava tahmini…

Vali Yerlikaya açıkladı! Okullar tatil edildi mi? Memurlar kaç gün idari izinli olacak? İşte ayrıntılar...