28 / 04 / 2024

Meteorolojiden uyarı: Soğuk hava dalgası geliyor, 7 Kasım tarihine dikkat!

Meteorolojiden uyarı: Soğuk hava dalgası geliyor, 7 Kasım tarihine dikkat!

Meteoroloji son dakikada yeni bir hava uyarısı yayınladı ve bu uyarı ile ilgili iller tarafından detaylar paylaşıldı. Ülke genelinde etkili olması beklenen bu soğuk hava dalgası için belirli bir tarih verildi. Kar yağışı ne zaman başlayacak sorusu artık yanıt buldu ve sadece birkaç gün kaldı.



Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyretse de uzmanlar bu yılın geçen senelere göre çok daha soğuk ve yoğun kar yağışının etkili olacağı konusunda kesin bir görüş birliği içindeler. Birçok kişi merakla "Kar ne zaman yağacak?" sorusuna yanıt aramaktadır. Meteoroloji uzmanları, beklenen bu karlı hava koşullarının başlangıç tarihini net bir şekilde açıkladılar ve geri sayım başladı: 7 Kasım'da kar yağışlarına başlıyor. 

Ülke genelinde genel hava durumu değerlendirmesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Ayrıca, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun Kuzey ve Doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güney Doğu Anadolu (Kilis ve Gaziantep haric) ile Erzurum ve Muş çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteorolojiden uyarı: Soğuk hava dalgası geliyor, 7 Kasım tarihine dikkat!

Bu yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale,  İzmir  ve Manisa çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimleri ve Muğla'nın batı kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde bazı bölgelerde pus ve sis oluşabileceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların bu hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını önermektedir.

Kasım ayında kar yağışı uyarısı 

Kasım ayı için hava tahminleri, tekrar soğuk bir dönemin habercisi olarak karşımıza çıkıyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, 7-10 Kasım tarihleri arasında önemli bir soğuk hava kütlesi beklentisini dile getiriyor ve bu sistemin kar yağışlarına neden olabileceğini vurguluyor. Soğuk ve karlı günlerin ardından ise pastırma yazının geleceğini öngörüyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü personel alımı için düğmeye bastı! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Dikkat! Yola çıktı geliyor! İstanbul'u vuracak! 

Dikkat! İstanbul için sarı alarm verildi: Bu saatlerde dikkatli olun


Geri Dön