23 / 11 / 2024

Methodist Sağlık Grubu Toskana Vadisi'nde!

Methodist Sağlık Grubu Toskana Vadisi'nde!

ABD'li Methodist, Dubaili Emaar'ın Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi'nde kuracağı hastaneyi işletecek




Merkezi Houston'da bulunan Methodist, Türkiye'de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın hastanesi olarak ünlendi. Özal, 1985'ten 1992'ye kadar, üçü  başbakanlığında, biri cumhurbaşkanlığı döneminde olmak üzere bu hastanede dört ameliyat geçirmişti...

Türkiye'de özel sağlık sistemi gelişmeye başladığı andan itibaren Medhodist'in ülkemizde de yatırım yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. Özel hastanelere danışmanlık hizmeti veren ancak kendisi yatırım yapmayan Methodist, Dubai'deki ilişkileriyle Türk sağlık sektörüne yatırım yapacak.

Emaar Grubu için Dubai'de poliklinik işletmeye hazırlanan Methodist, Türkiye'de de yine Emaar'ın gayrimenkul projesi olan Toskava Vadisi içinde yapılması planlanan hastaneyi işletecek. Methodist'in Ortadoğu, Afrika ve Avrupa Bölge Direktörü Sarper Tanlı, söz konusu işbirliğiyle ilgili şu bilgileri veriyor:

"Emaar ile işbirliği yaptık. Bundan böyle grubun yaptığı tüm sağlık yatırımlarını biz işleteceğiz. Toskana Vadisi içinde de bir hastane kurma planları var. Kurulduğu zaman onu da biz işleteceğiz. Henüz projenin detayları netleşmedi. Proje hayata geçtiğinde Türkiye'ye de fiilen girmiş olacağız."

Methodist Sağlık Grubu'nun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'ya yönelik projelerini yürüttüğü Dubai ofisi bir yıl önce kuruldu. Methodist, hemen ardından Ortadoğu'da Dubai Emiri Şeyh Maktum'un da ortakları arasında bulunduğu Emaar Properties'ın sağlık partneri oldu.

Emaar, şu sıralar 50 milyon dolarlık yatırımla Ortadoğu'nun en büyük ayakta tedavi polikliniği kuruyor. Bu konuda Emaar'a danışmanlık yapan Methodist, aynı zamanda işletmeyi de üstlenecek. İşte bu işbirliğinin devamında Methodist, sağlıktaki tecrübesini Emaar'la birlikte Türkiye'ye de taşımayı planlıyor.

Sanal hastane için ortak arıyor

Methodist'in Türkiye'deki temsilciliğini halen Comma Danışmanlık yürütüyor. Bu şirketin sahibi Asena Gürs, Methodist'in son yıllarda strateji değişikliğine gittiğini söylüyor. Gürs, "Methodist artık Amerika'ya hasta götürmek yerine, bilgi ve birikimini danışmanlık yoluyla yerel sağlık kuruluşlarına aktarmayı tercih ediyor. Bu çerçevede de Türkiye'deki sağlık kuruluşlarına, hastane yönetiminden doktor eğitimine birçok konuda eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor" diyor.

Methodist, bu hizmetlerini yeni kurduğu Methodist MITIE Teknoloji, Yenilik ve Eğitim Enstitüsü kanalıyla veriyor. MITIE bünyesinde Amerika'da kurulmakta olan sanal hastane ise 2010 yılında devreye girecek. Dr. Sarper Tanlı, Ortadoğu ve Avrupa'ya hizmet verebilecek bir sanal hastaneyi de Türkiye'de kurmayı arzuladıklarını söylüyor. Tanlı, sanal hastane yatırımının 30 milyon dolara mal olabileceğini, bunun için bir yatırımcı ortak aradıklarını da sözlerine ekliyor.
Rahime Baş Uçar/Para dergisi


Geri Dön