Kim Kimdir?

Metin Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli? 

DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akman kimdir? Kaç yaşında? Metin Akman daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Metin Akman'nın eğitim hayatı nasıldı? Çalışma Hayatı Profesyonel iş yaşamına 1989 senesinde Unilever’de başlayan Akman,  daha sonra girişimci olarak kariyerini sürdürdü

Eğitim Hayatı

1966 senesinde Ankara’da dünyaya gelen Metin Akman, 1989 senesinde ODTÜ İİBF İşletme Bölümü’nden lisans, 2013 senesinde Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Uluslararası Ekonomi Hukuku Bölümü’nden yüksek lisans derecelerini elde etti.

Çalışma Hayatı

Profesyonel iş yaşamına 1989 senesinde Unilever’de başlayan Akman,  daha sonra girişimci olarak kariyerini sürdürdü. 2019 senesine dek, Nutreco - Trouw Nutrition Türkiye şirketinde YK Başkanlığı yapan Akman, halen Anako Yumurta Ürünleri, Atıken ve Hollanda merkezli Schaffelaarbos ile iş birlikçi girişim şirketi olan Yuniko’da YK Başkanlığı vazifelerini idame ettirmektedir. Ayrıca 2019 senesinden bu zamana Metin Akman, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti YK üyelikleri ve Pınar Süt YK üyeliği vazifelerini idame ettirmektedir.

Metin Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

 Türkiye yumurta endüstrisinin dünyadaki rekabetini yükseltmeyi ve sürdürülebilirliğini sağlamayı hedef edinerek 2020’de kurulan YÜSAD‘da YK Başkanlığına getirilmiştir. Toplumsal gelişimin önemine inanan Metin Akman, iş hayatının yanında birlikteliği, gönüllülüğü ve dayanışmayı temsil eden sivil toplum kuruluşlarının ve sektörel derneklerin de çalışmalarına aktif olarak destek sağlamaktadır.

TÜSİAD, TÜYEKAD, Hacettepe Nazmi Hoşal Eğitim Vakfı, YUMBİR, IEC, SKD üyesi olan Metin Akman, 2014 senesinde TÜSİAD ’a YK Üyesi seçilmiş ve 2019 senesine dek vazifesini idame ettirmiştir.  Yönetim Kurulu Başkanlığı vazifesini idame etmekte olduğu Anako Yumurta Ürünleri Şirketi, United Nations Global Compact kurumsal üyesidir. Uluslararası organizasyonlarda da aktif olarak vazife alan Akman, 2014 senesinden beri Business at OECD Tarım ve Gıda Komisyonu Başkanlığını yürütmektedir.