Ticari

METKAP'ta ön satışlar başladı: Akyapı'dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

Gayrimenkul sektöründe 24 yılı geride bırakan Akyapı, yeni sanayi sitesi projesi için düğmeye bastı. İşte kendi içerisinde bulunan arıtma tesisi de bulunan sanayi sitesi ile ilgili merak edilen detaylar...Yeni projelerine hız kesmeden devam eden Akyapı, ilk etapta İstanbul Ümraniye'de inşa ettiği Limonlu Bahçe Konakları’nı satışa çıkarmıştı

Gayrimenkul sektöründe 24 senede geride bırakan Akyapı, 2022'de inşa edeceğini duyurduğu 3 milyar TL'lik yatırım zinciri halkasının yeni projesini resmen açıkladı. Yeni projelerine hız kesmeden devam eden Akyapı, ilk etapta İstanbul Ümraniye'de inşa ettiği Limonlu Bahçe Konakları’nı satışa çıkarmıştı. Yeni projeleri için start veren Akyapı, 1 milyar TL'lik yatırım bedeliyle dikkat çeken villa projesini satışa çıkarmak için gün sayarken, şimdi de metal ve plastik kaplamacılar sektörüne yönelik önemli bir proje için düğmeye bastı.

Yatırımcıların merakla beklediği proje Akyapı - İdakon ortaklığında, mega kent İstanbul’un sanayi ve yatırım alanında en hızlı gelişen ilçeleri arasında yer alan Arnavutköy Hadımköy bölgesinde inşa edilecek.

Merakla beklenen METKAP projesiyle metal ve plastik kaplama sektörü için son teknoloji bir sanayi tesisi hayata geçirilecek. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, kendi içinde yer alan arıtma tesisiyle çevre dostu bir proje olarak dikkat çeken METKAP, söz konusu sektörün tüm  ihtiyaçlarına cevap yanıt şekilde dizayn edildi. Toplamda  500 milyon TL yatırım bedeliyle dikkat çeken proje, Akyapı’nın en çevreci sanayi projesi olma özelliğine sahip. Söz konusu proje metal ve plastik kaplamacılar için büyük kolaylıklar sunuyor. 

Peki söz konusu projede hangi avantajlar sunuluyor? İşte detaylar...

Yeni projesi için düğmeye basan Akyapı; bugüne kadar TEM 34 Tahtakale, TEM34 Esenyurt, TEM 34 Ekspress ve TEM 34 İkitelli gibi sanayi projelerin inşaatlarını tamamlamış ve sahiplerine teslim etmişti. 

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, “Bugüne kadar hem alıcısına hem de işletmecisine kazandırdığımız birçok konut, sanayi ve iş merkezi projesini hayata geçirdik. Bu projelerden edindiğimiz yatırım gücünü ve tecrübemizi de 2022 yılında METKAP projemize aktarıyoruz” şeklinde konuştu.

 5 BİN METREKÜP AĞIR METAL İÇEREN ATIK SU ARITILACAK


İçerisinde barındırdığı çevre dostu arıtma tesisiyle dikkat çeken METKAP, metal ve plastik kaplama sektörünün gerekliliklerine göre tasarlanan imalathaneleriyle standart sanayi projelerine göre çok daha verimli ve pratik bir işleyiş sağlıyor.

Yaptığı açıklamada son zamanlarda düşük karbonlu ekonomi, yeşil büyüme, yeşil ekonomi, sürdürülebilir üretim ve tüketim verimliliği gibi kavramların büyük önem kazandığını kaydeden Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, şunları dile getirdi: “Biz de bu kapsamda Hadımköy’de metal ve plastik kaplamacılara yönelik geliştirdiğimiz sanayi sitesi projemizi sürdürülebilirlik ve çevresel faktörleri göz önünde bulundurarak yeşil ekonomiye katkı sunacak şekilde geliştirdik. Projemiz yüzde 90 oranında metal ve plastik kaplama sanayisi üreticilerine hitap edecek. Bu alanda çalışan firmalar, üretimleri sırasında ciddi düzeyde ağır metaller kullanıyorlar. Bu ağır metallerin arıtma işleminden geçmeden İSKİ atık su hattına deşarj edilmesi, hem yasal etkenler hem de çevresel faktörler ve sürdürülebilirlik adına mümkün değil. Aksi takdirde bu atık sular tarım arazilerine, içme suyu havzalarına ve denizlerimize karışarak ciddi bir kirlilik oluşturuyor. Projemizi geliştirirken en başından itibaren bütün bu faktörleri göz önünde bulundurarak, ‘kendi arıtma tesisi içinde olan’, en son teknoloji ile donatılmış, çevreyle dost bir sanayi projesi planladık. 7 gün/24 saat hizmet verecek bu arıtma tesisi sayesinde günde 5.000 metreküpe kadar ağır metal içeren atık suyu kendi tesisimizde arıtmış olacağız”

Peki METKAP'ta kat yükseklikleri ne kadar? İşte detaylar...

8 METRE KADAR KAT YÜKSEKLİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Ön satış avantajlarının başladığı METKAP, yaklaşık olarak 18 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçiriliyor. Projenin inşaat alanı 74 bin 845 metrekare olarak belirlenirken, toplamda 137 imalathaneye ev sahipliği yapıyor. 

Söz konusu imalathanelerde farklı metrekare ihtiyaçlarına yanıt verecek nitelikte, 14 bin metrekareye kadar birleştirilebilme özelliği herkese uygun olacabilecek büyüklükte metrekareler sunuluyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, imalathanelerin kat yükseklikleri ise 6.5 metre ile 8 metre arasında farklılık gösteriyor. Söz konusu projede metrekare fiyatları KDV dahil 26 bin 500 TL'den başlangıç gösteriyor.

MYTH Mimarlık'ın tasarladığı proje, iki bloktan meydana geliyor ve söz konusu bu iki blok birbirlerine sirkülasyon sistemi ile bağlanıyor. Aktarılan proje detaylarına göre, araçlara da bu sirkülasyon sistemiyle imalathanenin yer aldığı  tüm katlarda kesintisiz dolaşım imkanı sunuluyor ve her kata müstakil tır girişi sağlanıyor.

Projede bulunan her iki blok da bodrum katları dahil toplamda 5 kat ile tahsisli teknik alanlar ve otopark alanları için ayrılmış olan teras kattan meydana geliyor. Proje kapsamında yer alan her imalathane için hususi ve misafir otoparkı imkanı da sağlanıyor.

Söz konusu projede bulunan  her imalathanede doğalgaz girişine yer verilirken, projede metrekare başına da 250 watt enerji gücü de sağlanıyor. Rezerv trafo alanlarının hazır bulunduğu projede ayrıca metal ve plastik kaplamacılar sektörünün ihtiyacı olan, kimyasal karışımlı sulara dayanıklı zemin izolasyon sistemi de sağlanmış oluyor.

LOKASYONUYLA DA DİKKAT ÇEKİYOR

Söz konusu proje TEM Otoyolu’na 10 dakika, E5 Karayolu’na 12 dakikalık, Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolu’na 5 dakikalık uzaklıkta yükseliyor. Lokasyonuyla dikkat çeken proje, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı ve Ambarlı Limanı’na da 30 dakikalık mesafede bulunuyor.

Ülkemizin sanayi ve yatırım alanında en hızlı gelişen ilçeleri arasında yer alan Arnavutköy-Hadımköy’de hayata geçirilen proje, sanayi merkezi  imarlı bölgede bulunma avantajıyla da metal ve plastik kaplama sektörü işletmecilerine bol kazanç imkanı sağlıyor.

Web: metkap.com.tr
Telefon: 444 25 14

Limonlu Bahçe Konakları fiyatlarıyla nefes aldırıyor!

Konut güvenli liman olduğunu ispatladı!

Akyapı'dan 3 yeni proje geliyor!

Editörün Notu: Bu haber 7 Nisan 2022 tarihinde saat 12.35'te yazılmıştır. An itibariyle dolar kuru 14 lira 80 kuruş, euro 16 lira 29 kuruş, altının gramı ise 918 lira 75 kuruş değerinde.