Sektörel

Metrekaresi 15 bin dolarlık arsada `balon fiyat' polemiği

Aşçıoğlu'nun Likör Fabrikası arazisini 415 milyon YTL'ye alması polemik başlattı.

Türkiye'nin fiyat rekorunu kıran araziyi alan Yaşar Aşçıoğlu `Ucuza aldım, iyi para kazanırım' derken, Emlakçılar Odası Başkanı Ateş de `Fiyat balon. 6 bin dolar ancak eder' dedi.

AŞÇIOĞLU konsorsiyumun metrekaresine 14 bin 700 dolar vererek rekor kırdığı Mecidiyeköy'deki likör fabrikası arazisi polemik konusu oldu. 23 bin 711 metrekare büyüklüğündeki likor fabrikası arazisinin satışı Beşiktaş'tan Fulya'ya, Bebek'ten Etiler'e kadar her bölgede arsa fiyatlarını uçurdu. Likör fabrikasının bulunduğu bölgede arsa fiyatlarının ortalama olarak 6 bin dolar civarında olduğunu söyleyen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş `Bu araziye bu kadar para verip alanlar hesap bilmiyorlar galiba' dedi. Mecidiyeköy bölgesinde arsa fiyatlarının metrekaresinin 6 bin dolar civarında olduğunu söyleyen Ateş, bu arsanın en fazla 8 bin dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Ateş `Müteahhitler açık artırmanın heyacanı ile fiyatları çok yükseltiyorlarsa önümüzdeki günlerde bunun sıkıntısı da çekerler. Şimdi bölgede arsa fiyatlarının metrakesi 15 bin doların altına düşmeyecek. Bu da son dönemde görülen en önemli balon fiyatlardan. Metrakeresine bu kadar para veren müteahhit evin metrekaresini kaça satacak acaba' diye konuştu.

Garibana ev olacak

LİKÖR fabrikasının arazisini alan konsorsiyumun lider şirketi Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da, araziye verilen parayı ucuz olarak nitelendirmesinin altındaki nedenin `manevi tatmin' olduğunu söyledi. Buradan en az 1 milyar YTL'lik ciro hedefleri olduğunu ve bu paranın 500 milyon YTL'sinin de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) aktarılacağını söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, TOKİ'nin de bu paralarla dar gelirlilere uygun fiyatlı, taksitleri kolay ödenebilir konut yapacağını söyledi. Aşçıoğlu `Ayrıca bir arsanın değerini imar durumu belirler. Bu arsanın kat sınırı yok. O nedenle istenildiği kadar kat, İstanbul'un silüetini bozmayacak şekilde çıkılabilir. Bu nedenle burada ortaya çıkan satış fiyatı oldukça uygun' diye konuştu.

Ucuza aldım iyi kazanırım

İnşaatçılar Derneği ve Aşçıoğlu İnşaat'ın Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, sektörde residence duayeni olarak biliniyor. Fulya'da yaptığı residence'larından Rahmi Koç'a da daire satan Aşçıoğlu `Likör fabrikası arazisinde yapacağı projeye daha başlamadan taleplerin geldiğini söyledi.

İki kule yapılacak

MECİDİYEKÖY'DE Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki arsaya en az 600 konutluk iki kule halinde proje yapılacak.

Yaşar Aşçıoğlu projelerin henüz belli olmadığını ancak İstanbul'un silüetini bozmayacak şekilde bir çizime önem verileceğini vurguladı.

Hesap yanlış iki katı para verdi

Mecidiyeköy'deki Tekel arazisinin satışı ile ilgili olarak hesap hatası olduğunu söyleyen Ateş `Fiyatlar hesapsız olarak artırılıyor. Bir balon yaratılıyor. Bunun sıkıntısını herkes çekecek. Arsası olan bu fiyatı görüp piyasanın üzerinde fiyat isteyecek. Bölgede metrekare fiyatları en fazla 8 bin dolar olabilir' dedi.

Star