08 / 05 / 2024

Metrolardaki ticari alanlar bugün kiraya veriliyor!

Metrolardaki ticari alanlar bugün kiraya veriliyor!

İstanbul'da 22 metroda ticari alanların kiralanmasına ilişkin müzayede, kahve zincirlerinden gıda perakendecilerine birçok dev firmanın kapışmasına neden olacak. Dev kapışma nedeniyle metrekare fiyatlarının 2 bin doların üstüne çıkması bekleniyor...



 İstanbul'da Ulaşım Aşž'nin 22 adet metro istasyonunda devlerin yer kapma yarışı yarın gerçekleşiyor. 4 yıl süreyle kiralanacak istasyonlardaki ticari alanlarda berberden takıcıya kadar pek çok alanda faaliyet gösterilebilecek.   Turyap'ın gerçekleştireceği müzayedede ATM açmak için 10 büyük banka başvururken, aralarında Caffe Nero, Starbucks, Kahve Dünyası, Gloria Jeans, Tchibo'nun da bulunduğu büyük kahve zincirleri,   Kara Tren, Kara Fırın, Hacı Sayid, Divan, Halk Ekmek gibi gıda perakende zincirleri de istasyonlarda kiracı olma mücadelesi verecek. İletişim sektöründen de Turkcell ve Avea metro istasyonlarında yer almaya çalışacak.
Taksim en pahalısı
Gelen yoğun ilgi üzerine Turyap muhammen bedel belirlemezken, 1 metrekareden 100 metrekareye kadar değişen büyüklüklerdeki alanların metrekare fiyatı, bazı istasyonlarda 2 bin doların bile üzerine çıkacak. Özellikle Taksim, Havaalanı, Mecidiyeköy gibi diğer raylı sisteme bağlantısı olan istasyonlarda yolcu sayısının fazla olması nedeniyle daha fazla ilgi görmesi bekleniyor. İstasyonların en büyük talibi olan bankalar, en az 120 ATM açmak için başvuruda bulundu.
Öncelik toptan taleplerde
Müzayedede öncelik toptan kiralama talebinde bulunanlarda olacak. Yani birkaç istasyonda birden teklif veren taliplere öncelik tanınacak. Kiracılar yılbaşından itibaren istasyonlarda yerlerini alabilecekler. İstanbul Profilo Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşecek ihalenin duyurusunun ardından şirket santralinin kilitlendiğini belirten TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, sadece ünlü markaların değil, markasız kiracı adaylarının da yer alacağı istasyonlarda 3T Peron markası altında zincirler oluşacağını söyledi. Soner,   3T Börekçi, 3T çiçekçi gibi yeni bir işletmeler zincirinin kurulacağını dile getirdi. Müzayede kapsamına giren istasyonlar ise Kabataş, Taksim, Osmanbey, şžişli-Mecidiyeköy, Gayrettepe, Levent, 4 Levent, Aksaray, Emniyet, Ulubatlı-Topkapı, Bayrampaşa, Sağmalcılar, Kocatepe-Terazidere, Davutpaşa YTU, Merter, Zeytinburnu, Bakırköy-İncirli, Ataköy-şžirinevler, Yenibosna DTM İstanbul Fuar Merkezi ve Havalimanı.
Bugün/Selma şžENOL


Geri Dön