Konut

Metsan Nexus satışa çıktı! 170 bin liraya 1+0!

Dünyaca ünlü Mimar Daniel Libeskind ile güç birliği yapan Metsan, İstanbul’un yıldızı parlayan ilçesi Kartal’da gerçekleştirdiği karma proje ile mimarlık tarihinde yer alacak bir eseri hayata geçiriyor...

Metsan İnşaat’ın Kartal’daki yeni karma projesi Metsan Nexus, Kartal’ın çehresini değiştirecek. 1961 yılından beri Türkiye’nin farklı şehirlerinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren Metsan, İstanbul’un yıldızı parlayan ilçesi Kartal’da hayata geçirdiği Metsan Nexus Projesi’nde dünyanın en ünlü mimarları arasında gösterilen Daniel Libeskind ile güç birliği yaptı. 

Kartal bölgesinin son dönemdeki gelişiminden etkilendiklerini belirten Metsan Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Cemalettin Satoğlu, karma projenin üç etaptan oluştuğunu birinci etapta 430 konut bulunduğunu ve ilk etabın teslimi için planlanan zamanın Aralık 2015 olduğunu belirtti. 

Dünya Ticaret Merkezi (WTC Ground Zero) bölgesinin yeniden projelendirilmesinin baş mimarı olan Daniel Libeskind ile işbirliği çerçevesinde, Libeskind’in master planını çizdiği Metsan Nexus Projesi’nin birinci etabında mimari projelendirme Cemalettin Satoğlu tarafından yapıldı. Projenin diğer etaplarında yer alacak otel, rezidans, konut, ofis, park ve sosyal alanlardan oluşan bölümler Studio Daniel Libeskind ve Metsan tarafından projelendiriliyor.  Projenin çevre düzenlemelerinde de Libeskind’in imzası olacak. Projenin ilk etabında 430 konut, ikinci etabında otel, ofis ve ticari alanlar, üçüncü etabında ise yine konut, park ve sosyal alanlar bulunuyor. 

Şehrin Yeni Buluşma Noktası 

Latince’de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen “nexus” kelimesi, Metsan Nexus Projesi’nde; dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam tarzını standarta dönüştüren yaklaşımı şehrin yeni çekim merkezlerinden biri olma iddiası ile “Buluşma Noktası” olarak yeniden yorumlanıyor. 

Tüm etapları tamamlandığında, konut, rezidans gibi yaşam alanlarından alışveriş merkezi, ofis, otel ve parklardan oluşan büyük bir kompleks haline gelecek olan Metsan Nexus, sadece Kartal’ın değil, İstanbul’un en önemli buluşma noktalarından biri olacak.

Metsan Nexus’un satışa sunulan bu ilk etabı, deniz ve ada manzaralı 36 katlı iki bina ve ortasında 19 katlı dairesel kuleden oluşuyor. Altında yer alan mağaza, kafe ve restoranlardan

oluşan meydanı ve çok sayıdaki sosyal alanıyla Metsan Nexus, projede yaşayanların hayat kalitesini yükselterek yaşamı kolaylaştırmayı vaad ediyor.  


www.metsan.com