29 / 04 / 2024

Meva Şehir'de öncelik sağlamlık ve deprem güvenliği!

Meva Şehir'de öncelik sağlamlık ve deprem güvenliği!

Doğal afetler ve pandemi süreci insanların konut tercihlerinin değişmesine sebep oldu. Ülke olarak yaşadığımız acı deprem felaketlerinin yanı sıra Kovid-19 salgını da konut alırken dikkat ettiğimiz önceliklerimizi büyük oranda etkiledi. 



Doğal afetler ve pandemi süreci insanların konut tercihlerinin değişmesine sebep oldu. Ülke olarak yaşadığımız acı deprem felaketlerinin yanı sıra Kovid-19 salgını da konut alırken dikkat ettiğimiz önceliklerimizi büyük oranda etkiledi. Özellikle şehir yaşamında insanların çalıştığı konuma yakın konut tercihin yerine ve başımı sokacak bir yer olsun yaklaşımı yerini ‘bir deprem anında dayanıklı olsun’ ve 'evde keyifle zaman geçireyim' düşüncesi geldi.

Meva Şehir de öncelik sağlamlık ve deprem güvenliği!

En son Meva Şehir projesi ile Ankara’da dikkat çeken, birçok konut ve ticari yapı projesini başarıyla hayata geçiren Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal, ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Ünsal, öncelikle konut satın alınırken konutun sağlamlığı konusuna dikkat çekti. 

 Meva Şehir de öncelik sağlamlık ve deprem güvenliği!

KONUTTA SAĞLAMLIK VE DEPREM GÜVENLİĞİ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Ünsal, şunları kaydetti:

"Ülkemizde maalesef Gölcük, Marmara ve  İzmir  depremlerine kadar deprem felaketi çok ciddiye alınan bir konu değildi. Özellikle bu depremlerden sonra yürürlüğe giren deprem yönetmeliği, yapıların nasıl inşa edilmesi ve denetlenmesi gerektiğine dair sıkı ve somut kurallar getirdi. Fakat ülkemizdeki mevcut yapı stoğuna bakıldığı zaman bu tarihten önce yapılan birçok konutun da bulunduğu görülmektedir. Deprem felaketinin ülkemiz için ne kadar yakın ve her an yaşanabilmesi muhtemel bir afet olduğunu biliyoruz. Buradan hareketle konut satın alırken öncelikle deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmiş, sağlam yapıların tercih edilmesi gerekmektedir. Ünsal Group olarak inşa ettiğimiz konutlarda deprem yönetmeliğine büyük bir titizlikle riayet etmekteyiz. Yapılarımızda inşaat sektöründe geliştirilen en son teknik ve ekipmanları kullanıyoruz. Özellikle şu an depreme karşı dayanıklılıkta en iyi çözümlerden biri olarak bilinen fore kazık sistemi ile konutlarımızı inşa etmekteyiz."

 Meva Şehir de öncelik sağlamlık ve deprem güvenliği!

PANDEMİ DE YAŞANACAK BİR EVİN DEĞERİNİ DAHA İYİ ANLADIK.

Kovid-19 salgını ve sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle evimizde daha çok zaman geçirdiğimiz bu süreçte evin değeri daha da önemli oldu. Bu nedenle yeni konut tercihlerinde barınma ihtiyacını gidermeden ziyade sosyal donanımları ve konforuyla dikkat çeken projelerin tercih edilmeleri arttı.

Yeni dönem konut ihtiyaçlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Ünsal, şöyle konuştu:

"Pandemi döneminde evlerimiz artık daha çok vaktimizin geçtiği, hatta birçok evden çalışan insanlar için bir işyeri halini alan yerler oldu. Dolayısıyla konut özelliğinin yanında boş zamanlarımızı da hoşça geçirecek özelliklere sahip projeler son zamanlarda dikkat çekmeye başladı. Biz de projelerimizde bu hususlara dikkat ederek konut sahiplerinin evde daha rahat ve kaliteli bir süre geçirmelerini hedefledik. Zengin sosyal donanımlarımızın yanında, spor olanakları ve alışveriş olanaklarını birleştirdik. Meva Şehir içinde yer alacak Meva Center Alışveriş Merkezi, bu şehirde yaşayanların tüm ihtiyaçlarını kolayca temin edebilmelerini sağlayacaktır. Meva Center içinde yer alan marketten, mağazalara, restoranlardan, kafelere uzanan zengin olanaklarla konut sahipleri aradıkları her şeyi yanları başında bulabilecektir. Bunu yanında projemize bir de okul ekleyerek çocuklarımızın evlerinden çok uzaklaşmadan rahat bir eğitim hayatı geçirmelerini sağlamayı amaçladık. Geniş peyzaj alanları, biyolojik göleti, yürüyüş parkurları ile proje içerisinde keyifli bir vakit geçirebilecekleri mekanlar yarattık."

 Meva Şehir de öncelik sağlamlık ve deprem güvenliği!

Salgın sürecinde de yoğun bir taleple karşılaştıklarına vurgu yapan Orhan Ünsal, çok satan ve yoğun bir tüketici talebi bulunan projelerin, konut almak isteyenlerin güncel ihtiyaçlarını doğru analiz ederek tasarlanması gerektiğinin altını çizdi. 

Web: http://www.mevasehir.com/


Geri Dön