25 / 07 / 2024

Mevduat faizlerinde vergi yüzde 10’a mı çıkıyor? 1 Ağustos hazırlığı..

Mevduat faizlerinde vergi yüzde 10’a mı çıkıyor? 1 Ağustos hazırlığı..

Türk Lirası mevduatlarından alınan yüzde 5’lik stopaj vergisi 1 Mayıs itibariyle yüzde 7.5 yükseltildi. Ekonomist Şenol Babuşçu, mevduat faizlerinden alınan stopaj vergisi ile ilgili yeni bir düzenlemenin sinyallerini verdi ve 1 Ağustos'u işaret etti.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Yüksek mevduat faizleri nedeniyle birçok kişi yatırımını bankalarda değerlendirmeyi tercih ediyor. Vergi alanındaki düzenlemeler Meclis gündemine gelmişken, mevduat faizi stopaj vergilerinde de yeni düzenlemeler konuşuluyor. Son düzenlemeyle mevduat faizlerinden alınan stopaj vergisi 1 Mayıs itibariyle yüzde 5’ten yüzde 7,5’a çıkarılmıştı. Yapılan değişiklikle, 1 yıla kadar vadeli hesaplara uygulanan stopaj oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseltilmişti.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından mevduat faizlerinden alınacak vergi miktarının artırılması için yeni bir çalışma yapıldığını duyurdu.

Şenol Babuşçu,  https://x.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “1 Ağustos’tan itibaren açılacak veya yenilenecek altı aydan kısa vadeli mevduat hesaplarından elde edilecek faiz gelirlerine uygulanacak gelir vergisi stopajının yüzde 7,5’tan yüzde 10’a çıkarılması konusunda çalışmalar yürütülüyor” dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

FAİZ DÜŞÜRMEDEN FAİZ DÜŞÜRME

Son dakika! İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi! İşte kalem kalem yeni ücretler!

Milli Emlak'tan iki şehirde Temmuz ve Ağustos fırsatı! KDV'den muaf arsa ve araziler satışta!

1 dolar 32,5 TL! Elinde doları olana, dolar alacaklara bankalardan peş peşe buz kestiren açıklama! 

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön