Sektörel

Mevduat mı, gayrimenkul yatırımı mı? Uzmanlar cevapladı! İşte en avantajlı yatırım aracı!

Redstone Global'in Redstone İnfinity Bağdat Caddesi şubesi Brokerları Seda Saray ve Korhan Korkutlu, mevduat ve gayrimenkulün avantaj ve dezavantajlarından bahsetti. İşte en avantajlı yatırım aracı!

Son dönemlerde yatırımcılar gayrimenkul yatırımından uzaklaşarak ellerindeki paraları mevduatta değerlendirmeyi tercih ediyor. Peki mevduat faizi mantıklı mı? Redstone Global'in Redstone İnfinity Bağdat Caddesi şubesi Brokerları Seda Saray ve Korhan Korkutlu,  mevduat faizi ve gayrimenkul yatırımı ile ilgili avantaj ve dezavantajlarını açıkladı.

KONUTA YATIRIM YAPMAK DAHA MANTIKLI

yüksek olan konut kredisi faizlerinde düşüş yaşandığında yapılandırma seçeneğinin değerlendirilebileceğine dikkat çeken Brokerlar, İstanbul Bağdat Caddesi'nin konut piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Brokerlardan Seda Saray, “Mevduatta değerlendirilen yatırımlar kısa vadede karlı gözükse de maliyeti artan ve kıymeti zamanla doğru oranlı yükselen konutlara yatırım yapılması çok daha kazançlı' dedi.

 

DOĞRU ZAMAN VE DOĞRU LOKASYONA YAPILAN GAYRİMENKUL YATIRIMI

ayrimenkul yatırımının, uzun vadede finansal güvenlik, sürdürülebilir gelir ve sermaye kazancı sağlama potansiyeli ile yatırımcılar için önemli bir araç olduğunu belirten, “Redstone Infinity Bağdat Caddesi Broker’ı Korhan Korkutlu, “Doğru zamanda ve doğru lokasyonda yapılan gayrimenkul yatırımları, yatırımcılar için hem finansal hem de kişisel anlamda tatmin edici olabiliyor.

Bu yatırım türü, istikrarlı bir gelir kaynağı, sermaye kazancı, enflasyona karşı koruma ve portföy çeşitlendirmesi gibi önemli faydalar sunuyor. Biz de inşaat maliyetlerinin altında konut satış hizmetleri sunuyoruz

Bugün metrekare fiyatı 50 bin lira olan gayrimenkullerin, 2025’in ilk çeyreğinde yüzde 70 artışla 85 bin liralara ulaşması ön görülüyor. Orta vadede ciddi kazanç elde etmenin mümkün olduğu bu yatırımlar, birçok farklı açıdan yatırımcılara avantaj sunuyor” diye konuştu.

GAYRİMENKUL YATIRIMI ENFLASYONA KARŞI KORUMA SAĞLIYOR

Konut veya ticari gayrimenkullerden elde edilen kira gelirinin, yatırımcılar için sürekli bir gelir kaynağı oluşturduğuna dikkat çeken Seda Saray, “Gayrimenkul yatırımları, enflasyona karşı doğal bir koruma sağlıyor.

Enflasyon arttıkça, genellikle gayrimenkullerin değeri ve kira gelirleri de artıyor. Bu durum, yatırımcıların enflasyonun erozyon etkisinden korunması demek oluyor.

Gayrimenkul yatırımı, uzun vadede mülkün değerinin artmasıyla sermaye kazancı sağlıyor. Özellikle gelişmekte olan bölgelerde yapılan yatırımlar, zaman içinde mülklerin değer kazanmasıyla yatırımcılara yüksek getiri sunabiliyor.

Orta sınıf semtlerde arsa maliyetiyle konut maliyetinin metrekaresi 50 bin lira civarında ve bu durumda 100 metrekare bir dairenin ortalama fiyatının 5 milyon lira olduğunu gösteriyor. Kaldı ki Redstone Infinity olarak hizmet verdiğimiz bölgede arsa maliyeti lokasyon ve şerefiye değerleriyle inşaat maliyetleri metrekare başına 150 ile 300 bin lira civarına kolaylıkla çıkıyor.

Bu konuları 2001 ve 2008 ekonomilerini tecrübe etmiş kişiler iyi biliyor. Genç jenerasyonun da bu bilinçle hareket etmesi, hem inşaat sanayimizin hem de ekonomimizin canlanmasına katkı sağlayacak, en önemlisi de yatırımcısına kazandıracaktır” dedi.

Konut piyasasında balon patladı! Geçen sene değeri 4 milyon TL olan ev bugün 3 milyona satılamıyor!

Gayrimenkule Eylül ayarı! Ev almak isteyenler, kredi bekleyenler, hareket başlıyor…

Kiracılara kara haber tez ulaştı! Kiralar o tarihte yüzde 20 artacak!