22 / 05 / 2024

Mevlana Mahallesinde evlerin çoğu yıkıldı!

Mevlana Mahallesinde evlerin çoğu yıkıldı!

Çarşamba ilçesine bağlı Ağcagüney Beldesinde, 1 yıldır aralıklarla devam eden toprak çöküntüsünden dolayı evler büyük zarar gördü.  İncelemede bulunulan mahallede raporların çıkmasını bekleniyor. Evlerin yarısı yıkılmış, diğer yarısının ise duvarları çatl



 Çarşamba ilçesine bağlı Ağcagüney Beldesinde, bir yıldır aralıklarla devam eden toprak çöküntüsünden dolayı bazı evler büyük zarar gördü.

EVLER AĞIR HASARLI
Ağcagüney beldesinde bir yıldır aralıklarla devam eden göçüklerde birçok ev büyük hasar gördü.

Çarşamba ilçesine bağlı Ağcagüney Beldesinde, bir yıldır aralıklarla devam eden toprak çöküntüsünden dolayı bazı evler büyük zarar gördü. Mevlana Mahallesinde oturan 6 çocuk babası Nurettin Kös, meydana gelen göçüklerden dolayı evinin duvarlarının yıkıldığını, bu sebeple de evini boşaltmak zorunda kaldığını söyledi. Mahallede bir yılı aşkın bir süredir göçükler meydana geldiğine dikkat çeken Kös, Göçüğün araştırılması için Samsun Valiliği Afet İşleri Müdürlüğüne müracaat ettik. Ekipler gelip incelemelerde bulundu. Ancak, çökmenin sebebiyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Raporların çıkmasını bekliyoruz. Çöküntülerden dolayı evimin yarısı yıkıldı, geri kalan duvarları da çatladı. Bu nedenle evi boşaltmak zorunda kaldık. Mahallede bir çok kişinin evinde yıkılmalar var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz diye konuştu. Kös, mahallede sadece evlerde değil, bahçe ve yollarda da toprak çökmelerinin yaşandığını, bu durum sebebiyle korku yaşadıklarını ifade etti.
Türkiye/Erol Şe


Geri Dön