27 / 04 / 2024

Mevduat faizleri borsaya rakip olma yolunda! Yatırımcıların kafası karıştı! Faizler daha da yükselebilir

Mevduat faizleri borsaya rakip olma yolunda! Yatırımcıların kafası karıştı! Faizler daha da yükselebilir

Geçtiğimiz sene mevduatta bekleyen yatırımcılar, borsa yükselişe geçince tercihini değiştirmeye başladı. Özellikle son yılda borsada kar eden yatırımcıların kafası karıştı. 



Mevduat faizlerinin yükselmesi ile yatırımcıların buraya yönelmesi ile faizler için ''borsaya rakkip oluyor'' konusu gündeme geldi. Borsa, yatırımcılarına yalnızc 10 ayda tam yüzde 48 kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor.Öte yandan da mevduat faizleri yükselişine devam ediyor. Mevduat faizlerin yükselmesiyle yatırımcıların kafası karıştı. Yatırımcılar 'Acaba borsaya bir alternatif mi doğuyor? Bir rakip mi geliyor?' sorusunu merak etmeye başladı. 

FAİZLER DAHA DA YÜKSELEBİLİR!

Ekonomist Burak Aslan "Önümüzdeki iki ay boyunca yüzde 35'lerin üzerine çıkan bir faiz görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Mevduat faizlerinin daha güvenli olarak görüldüğünü belirten Aslan, "Risk almak istemeyen yatırımcılar için borsanın rakibi olabilir" diye konuştu.

Faizlerin cazip hale gelmeye başladığı son günlerde borsa da yükselmeye devam ederken, uzmanlar uzun vadede hedefin 10 bin puan olduğunu söyledi. 

DÖVİZ VE ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA!

Öte yandan yatırımcıların bir gözü de döviz fiyatlarında. Piyasalarda hareketlilik devam ederken, dolar ve euro yukarı yönlü harteketlerine devam ediyor. Bugün dolar 27 TL, Euro ise 28 TL seviyesinde işlem görüyor. Yatırımcılar tarafından en  güvenli liman olarak bilinen altın ise düşüşte. Gram altın 1720 TL seviyelerinden 1620 TL seviyesine kadar çekilirken ons altın 1824 dolara düştü. Çeyrek altın, 2745 lira, gümüş fiyatları ise 19,26 liradan işlem görüyor. 

BORSA DÜN GÜNÜ REKORLA KAPATTI!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi dün, yüzde 1,82 değer kazancıyla günü 8.486,96 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 8.511,61 puana taşıdı.

Altında sert düşüş! Altın fiyatları tuzla buz oldu! 3 Ekim 2023 Salı altın fiyatları

MEKA Beton halka arzı ne zaman? Halka arza katılacak bankalar ve takvim açıklandı!

130 şirket halka arz edildi, 93 milyar TL kaynak sağlandı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön