03 / 05 / 2024

Meysu fabrikasının binası yıkıldı

Meysu fabrikasının binası yıkıldı

Türkiye'nin ilk meyve suyu fabrikalarından biri olan Meysu'nun uzunca bir süredir boş ve atıl olan binaları yıkıldı



Kayseri girişinde 51 bin metre karelik alan üzerine kurulu Meysu fabrikasının binalarının yıkımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Meysu'nun isim sahibi Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, uzun süredir boş ve atıl olan binaların çevre ve görüntü kirliliği oluşturduğunu ifade ederek, "Çevre ve görüntü kirliliği oluşturduğu için o arazinin temizlenmesini uygun gördük. Görüntü kirliliği oluşturuyordu, onun için yıktık" dedi.

Güldüoğlu, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarının son teknolojiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü ve 'Meysu' adı altında meyve suyu ve süt üretimine devam ettiğini kaydetti.

Şu anda sadece boş binaların yıkımıyla ilgilendiklerini belirten Güldüoğlu, arazinin nasıl değerlendirileceğini daha sonra kararlaştıracaklarını söyledi. Güldüoğlu, "Binaların yıkımıyla geniş bir alanımız olacak. Burası için bazı projeler var ama henüz netleşen bir şey yok" diye konuştu.

Binaların yıkımını yapan yıkımcı Mehmet Genel de uzunca yıllar bir çok insana ekmek kapısı olmuş, ayrıca adıyla Türkiye'ye mal olmuş bir fabrikanın yakılmasından dolayı acı ve üzüntü hissettiğini ifade ederek, "Ancak Meysu isminin devam ettiğini bilmek, isminin batmadığını bilmek de sevindirici" dedi.
Genel, yıkılan binaların yerine, istihdam sağlayacak yeni yatırımların yapılmasını beklediklerini, böylece işsiz gençlere istihdam sağlanmasını umduklarını da kaydetti.

MEYSU 39 YIL ÖNCE KURULMUŞTU

Türkiye'nin ilk meyve suyu fabrikalarından biri olan Meysu, 1970 yılının sonbaharında Kayseri-Ankara kara yolu üzerinde kurulmuş, 1998 yılında başlayan grev ve satışlarla Türkiye gündeme gelmişti.

Kayseri Şeker Fabrikası'na komşu geniş bir alan üzerinde bulunan Meysu, 2004 yılında Gülsan Şekerleme-Özkoyuncu Madencilik ortaklığı tarafından İcra İdaresi'nden 4 trilyon 100 milyon liraya satın alınmış, ancak burada üretim yapılmamıştı. Gülsan Gıda, Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında Meysu adıyla üretimine devam ediyor.

Hürriyet


Geri Dön