11 / 05 / 2024

MFZ Grup inşaat sektörüne kadın eli değdirdi!

MFZ Grup inşaat sektörüne kadın eli değdirdi!

İş hayatında başarıya giden yolun cinsiyet farkı olmaksızın çok çalışmaktan geçtiğini söyleyen MFZ Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Devrim Denker, "Araştırmaya, geliştirmeye, değişime inanmalısınız. En önemlisi de bildiğinizi paylaşmak" dedi



İş hayatında başarıya giden yolun cinsiyet farkı olmaksızın çok çalışmaktan geçtiğini söyleyen MFZ Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Devrim Denker, "Araştırmaya, geliştirmeye, değişime inanmalısınız. En önemlisi de bildiğinizi paylaşmak" dedi

Erkeklerle özdeşleşen inşaat sektörüne 'kadın eli' değdiren isimlerden MFZ Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Devrim Denker, bu zor sektörde kadın olmayı anlattı. 


 Ülkemizde iş kadını oranı toplam oranın yüzde 20'sinin altında. Sizce oranın bu kadar düşük olmasının nedeni ne? 

Türkiye nüfusunun üç büyük şehirden oluşmadığı gerçeğini kabul ediyorsak, geri kalan kadın nüfusu maalesef kentli kadınların sahip olduğu olanaklara ulaşamıyor. Gerek sosyo-kültürel gerekse ekonomik nedenlerden dolayı önleri kesiliyor. Bunun yanı sıra öncelikler ve seçimler de farklı olabiliyor. Aile kurma ve çocuk sahibi olma isteği gündeme geldiğinde bir parça doğanın da gereği olarak iş hayatından fedakarlık yapma görevi kadına düşüyor. Bu yüzdeler de maalesef yükselemiyor. 


 İnşaat sektöründe başarılı kimliğinizle tanınıyorsunuz. Bir iş kadını olarak sizi başarıya götüren etkenler nelerdir? 

İş hayatında cinsiyet farkı olmaksızın sizi başarıya götüren tek şey vardır. O da çalışmak. Fark yaratmak için sadece elden gelenin en iyisini yapmak yeterli değil. Araştırmaya, geliştirmeye, öğrenmeye, yenilikçi olmaya ve değişime inanmalısınız. En önemlisi de bildiğinizi paylaşmayı öğrenmektir. Ben kariyerimi bunun üzerine kurdum ve bu şekilde devam ediyorum. 


 İnşaat sektöründe olmak, uzun süreli çalışmalar zor değil mi? 

Kolay iş yoktur. Her işin kendince zorlukları var. Burada önemli olan profesyonelce davranabilmektir. Mesleğinizin hayatınıza ve size kattığı artıları, başardıklarınızı gördükçe işinizi seversiniz. Sevdiğiniz işte çalışmak zor değil aksine keyifli gelir. Beytepe'de hayata geçirdiğimiz Allora Konut projesinde olduğu gibi... Müşterilerin tüm taleplerini karşılayacak unsurları önceden planlayıp hayata geçirmek işleri kolaylaştırıyor. 


 İş kadınlarına hangi sektörlere yönelmelerini önerirsiniz? 

Ülke ekonomisine yön veren, inşaat, otomotiv ve enerji gibi belli başlı sektörler var. Bu sektörler kazançlı olmasına rağmen ağırlıklı olarak erkeklerin hâkim olduğu sektörler. Bir kadın olarak bu alanlara ilgi duyuyorsanız kendinizi kabul ettirmek adına daha çok çalışmaya ve zorluğa hazır olmalısınız. 


 Henüz iş hayatına atılmış genç bayanlara önerileriniz nelerdir? 

Gençlerin kariyer planlamalarını ilgi alanları doğrultusunda yapmalarını öneririm. Sevdiğiniz işi yapabilmeniz sizi mutlu eder. Ama eğer kariyer planlamalarında yönetici olmak varsa, yöneticiliğe giden yol satış ve pazarlamayı, marka yönetimini çok iyi bilmekten geçer. Bu konuda düzenlenen seminerlere, eğitimlere katılır ve öğrendiklerini de sahada pekiştirirlerse başarı kendiliğinden gelir. 


Zorluklara karşı tüyolarınız? 

Her zaman her koşulda soğukkanlı olmayı öğrenebilmek sizi bir puan öne geçirir. İş dünyasında karşınıza çıkabilecek problemler karşısında paniğe kapılmamak ve analitik düşünebilmek özellikle hizmet sektöründe çalışan herkes için çok kıymetli anahtarlardır. 


Sabah


Geri Dön