29 / 04 / 2024

MHP Genel Merkezi binası, Avrupa birincisi oldu!

MHP Genel Merkezi binası, Avrupa birincisi oldu!

MHP Genel Merkezi binası Londra'da yapılan '2011 Avrupa Gayrımenkul Ödülleri Yarışması'nda 'Kamu Hizmet Binaları' dalında Avrupa birincisi oldu. Bina şimdi dünya birinciliği için yarışacak



Mimarı Ahmet Vefik Alp'in partiden kopmasına yol açan MHP Genel Merkezi binası Avrupa Birinciliği ödülünü kazandı

Birincilik ödülün getiren genel merkez binası mimarı kent bilimci Ahmet Vefik Alp'e yaramamıştı. Alparslan Türkeş, binanı yapımını Alp'e 'Bu bina yalnız MHP Genel Merkezi olmasın, Türk dünyasının 'Mekkesi' olsun' diyerek emanet etti.

PARTİSİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

MHP Genel Merkez binasının yapımı sürecinde Alp'in partisiyle arası açıldı. İnşaat sırasında mimari yanlışlara karşı ödünsüz davrandığı ileri sürülen Alp'in 2003 yılında ile inşaatı denetlememesi için uyarıldığı iddia edildi. Alp bunun üzerine partisinden istifa etti. Daha sonra binaya proje dışı eklenen bir metal sundurma ilavesine, 'Benim eserimdir ve Başbuğ'un emanetidir, bozdurmam' diyerek karşı çıkınca binanın girişindeki isim plaketi de söküldü.

Sayalım bakalım 7 körük var mı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin il başkanlarıyla Pamukkale Karahayıt Richmond Otel'de bir araya geldi. İl başkanları toplantısı öncesi Denizli MHP İl Başkanlığı tarafından yöreye özgü efe kıyafeti Yatağan kılıcı ve körüklü çizme hediye edildi. Aldığı hediye karşısında memnuniyetini dile getiren Bahçeli, 'Körüklü çizmenin orjinali 7 körüklüdür. Acaba gerçek mi, bir sayayım' dedi. Kontrolün ardından 7 körüklü olduğunu doğruladı.
Bugün/Hacı SELAMOĞLU


Geri Dön