06 / 07 / 2024

MİAD, Malatya'da konukevi yapacak!

MİAD, Malatya'da konukevi yapacak!

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD), Malatya merkezde tedavi olmak üzere gelen yoksullara yönelik bir konukevi projesi de geliştiren dernek bu projeyi de jet hızıyla tamamlayıp hayata geçirmeye hazırlanıyor....



Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD), kimsesiz çocuklar için yaptığı MIAD Sevgi Evleri ile dikkat çekmişti. Sosyal sorumluluk projelerini birbiri ardına sıralamaya devam eden dernek, geçtiğimiz aylarda da üniversiteli öğrencilere internet üzerinden burs projesini hayata geçirmişti. Malatya merkezde tedavi olmak üzere gelen yoksullara yönelik bir konukevi projesi de geliştiren dernek bu projeyi de jet hızıyla tamamlayıp hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkam Yunus Akdaş, yoksullar için konukevi projelerini Malatya Uluslararası Kayısı Festivali'nin yapılacağı Temmuz ayının ikinci haftasına yetiştireceklerini söylüyor.

4 bin 300 metrekare alan üzerine kumlan ko/ıukevinin yaklaşık 6 milyon liralık yatırımla hayata geçirileceğini belirten Akdaş, "Konukevinde toplamda 66 oda olacak. Bunun 4 odası engellilere ayrıldı. Projemize Malatyalı İşadamlan büyük destek sağlıyorlar ve bir çoğu desteklerine rağmen isimlerinin anılmasını istemiyorlar. Konukevinde kalacak kişiler için bir zaman sınırlaması olmayacak sadece hastaneden tedavi olduklarına ya da yakınlarının tedavi olduğuna dair rapor almalan yeterli" diyor.
Ekonomist

 


Geri Dön