Genel

Miami'deki otoparkta lüks rezidanslar!

Bir otoparkta evsizler dışında kimse yaşamaz diye düşünebilirsiniz. Ancak bu otoparktaki lüks rezidanslar sizi bir kez daha düşündürecek

Bir otoparkta evsizler dışında kimse yaşamaz diye düşünebilirsiniz. Ancak bu otoparktaki lüks rezidanslar sizi bir kez daha düşündürecek. New York Times'dan Michael Barbaro'nun haberine göre, Miami sahilinde geçtiğimiz yıl acıtan otopark, 11 11 Lincoln Yolu adresinde bulunuyor. 11 11 (onbir onbir) adıyla anılan binanın pek çok fonksiyonu var. Esas fonksiyonu otopark olan binada 300 park yeri, pek çok mağaza, restoran ve lüks rezidanslar yer alsa da, esas ilgiyi en üst kat çekiyor.

Panoramik bir Miami ve okyanus görüntüsü sunan bu katta, geceliği 12-15 bin dolara düğünler, yoga dersleri, şarap tadımı ve yemekti partiler gibi organizasyonlar yapılıyor. Garajın sahibi ve bir sanat simsarı olan Robert Wenneft, "Burası sadece bir otopark değil, tam bir kamusal alan" diyar. Sadece fotoğraf çekmek ve manzarayı izlemek için gelenlerin yanında, zemin kattaki sanat eserlerini görmeye gelen ziyaretçilerin sayısı da az değil. Binanın en üst katında, Wennett'a ait ve içi milyon dolarlık sanat eserleriyle dolu bir penthouse da yer atıyor. İsveç'ti Herzog & de Meuron mimarlarının yaptığı bina 65 milyon dalara mal olmuş.
Hürriyet