Ekonomi

Migros bu yıl 4 milyar lira yatırımla 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Şirket tarafından yapılan açıklamada yılın ilk 3 ayında konsolide satışların 27,2 milyar liraya ulaştığı belirtilerek bu yıl içerisinde 365 yeni mağaza açılacağı duyuruldu.Şirketten yapılan açıklamaya göre Migros’un, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde, meyve-sebze, et ve hızlı tüketim ürünlerinin de dahil olduğu bütün kategorilerde büyümeyi başardığı ve yaşanan sıkı rekabete rağmen uygun fiyatlama stratejisi çerçevesinde çok daha geniş bir müşteri kitlesine erişerek pazar payını artırdığı vurgulandı

Migros, 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre Migros’un, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde, meyve-sebze, et ve hızlı tüketim ürünlerinin de dahil olduğu bütün kategorilerde büyümeyi başardığı ve yaşanan sıkı rekabete rağmen uygun fiyatlama stratejisi çerçevesinde çok daha geniş bir müşteri kitlesine erişerek pazar payını artırdığı vurgulandı.

Hem online tarafta hem de fiziki mağazaları ile beraber geniş bir yelpazeye hizmet sunmaya başlayan Migros, yılın ilk çeyreğinde, yaklaşık olarak günde ortalama 1 mağazanın üzerinde açılış gerçekleştirdi. 98 adet mağaza açılışı gerçekleştiren şirket online hizmet tarafında ise aynı 3 aylık sürede mağaza sayısını 968’e çıkardı.

Konsolide satışları yılın ilk 3 ayında %122 artışla 27,2 milyar TL’ye ulaşan Migros’ta, konsolide FAVÖK yıllık %84 artışla 1,776 milyon lira olarak gerçekleşti.

Şirket toplam öz kaynakları ile birlikte net nakit pozisyonunda büyük bir gelişme sağlarken, daha güçlü hale gelen bilanço ile net kar da gelişme yaşadı.

 

 

365 MAĞAZA AÇILIŞI YAPILACAK

İlk çeyrekteki yukarı yönlü satış ivmesi doğrultusunda 2023 yılı için %75-80 olan konsolide satış büyümesi beklentisi ise yukarı yönlü revize edilerek %80-85’e yükseltildi. Migros, 2023 yılı için 4 milyar liralık yatırım yapmayı, açacağı 365 yeni ile 10 bin yeni istihdam yaratmayı amaçlıyor..

MİGEN ENERJİ VE MİGROS YEMEK

Migros’un, yeni online yemek platformu “Migros Yemek” 22 ilde hizmet veriyor. 2023 yılının sonuna kadar hizmet ağının 81 ili kapsayacak şekilde genişletilmesi amaçlanıyor. Migros’un dağıtım imkanlarının da devreye sokulmasıyla beraber online yemek hizmeti veren restoran ağının daha geniş bir alanda hizmet vermesi hedefleniyor.

Şirketin yaptığı en yeni girişimi ise Migen Enerji oldu. Bu şirket halen 9 ilde 20 elektrikli araç şarj istasyonu ile hizmet veriyor. Elektrikli araç piyasasında beklenen büyümeyle birlikte 2023 yıl sonu itibarıyla, 50’nin üzerinde şarj istasyonunun 15’den fazla ilde devreye sokulması düşünülüyor.