30 / 04 / 2024

Migros, Egeden, Amaç ve Ades Gıda'yı devralıyor

Migros, Egeden, Amaç ve Ades Gıda'yı devralıyor

Migros Ticaret A.Ş'den yapılan açıklamaya göre şirket, Egeden, Amaç ve Ades Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin devralınması suretiyle birleşilmesi işlemine onay talebi ile Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu



Migros Ticaret A.Ş'den yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizin 17.12.2010 tarihli özel durum açıklamasında kamuya açıklandığı üzere Egeden Gıda Tüketim Malları Ticaret ve Sanayi A.Ş. ("Egeden"), Amaç Gıda Ticaret ve Sanayi A.Ş. ("Amaç") ve Ades Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Ades")'nin Migros Ticaret A.Ş. ("Migros") tarafından devralınması suretiyle birleşilmesi işlemine onay talebi ile Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır.

Bu kapsamda, T.C. Kadıköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişi tarafından hazırlanan raporda birleşme oranı 1,00 olarak tespit edilmiştir. Bilirkişi Raporu'nda ayrıca, Migros'un Egeden, Amaç ve Ades'in sermayelerinin %99,99'undan fazlasına sahip olduğu ve birleşme neticesinde Migros'un sermaye arttırımı yapmasına gerek olmadığı hususu tespit edilmiştir. Diğer bir ifade ile birleşme sonrasında Egeden, Amaç ve Ades'in Migros dışındaki ortaklarına yeni pay verilmeyecektir.

Yukarıda açıklanan oran ve birleşmeye ilişkin bilgiler SPK'nın onayına bağlıdır. Birleşmeye ilişkin duyurular ayrıca yapılacak olup birleşme ile ilgili esaslar dört şirketin tarihleri bilahare açıklanacak Genel Kurul Toplantılarında hissedarların onayına sunulacaktır."


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön