Perakende

Migros enerji şirketini kurdu, lisansa başvuracak

Migros, 4.5 milyon TL sermaye ile Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri A.Ş. şirketini kurdu. EPDK'dan izin almak için başvuracak.EPDK'den gelecek onaydan sonra Migros mağazalarının bulunduğu alanlarda şarj hizmeti verilmeye başlanacak

Klasik perakende hizmetlerini çeşitlendirme stratejisi ile yatırımlarına devam eden Migros, elektrikli araçların şarj edileceği istasyonları işletmek üzere bir şirket kurdu. EPDK'den gelecek onaydan sonra Migros mağazalarının bulunduğu alanlarda şarj hizmeti verilmeye başlanacak. Şirket daha önce de yemek siparişi sektörüne girdiğini duyurmuştu. Bu hizmetin de Türkiye geneline yayılması hedefleniyor.

Perakende sektörünün öncülerinden Migros, elektrikli araçların şarj edilebilmesi için faaliyetle olduğu alanlarda şarj merkezleri işletmesi yapmak üzere enerji şirketi kurdu.  Migros Ticaret A.Ş. daha önce bu yönde aldığı yönetim kurulu kararını kamuoyuyla paylaşmıştı. Migros Ticaret A.Ş. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yeni bir açıklama göndererek söz konusu şirketin kurulması ile ilgili işlemlerin tamamlandığını ve ticaret sicil kaydının yapıldığını bildirdi.

EPDK'ya başvurulacak

Migros'tan KAP'a yapılan açıklamada şirketin faaliyet gösterdiği lokasyonlarda elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj istasyonlarının işletilmesi ve şarj hizmetinin sunulması amacıyla, yeni bir anonim şirket kurulmasına karar verildiği hatırlatılarak, söz konusu hizmetler ile ilgili yasal izinlerin alınabilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvurulacağı kaydedildi. Migros Ticaret A.Ş.'in yüzde 100 bağlı ortaklığı olacak şirketin Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri A.Ş. unvanı ile kurulduğu ve İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından da tescillendiğinin belirtildiği açıklamada söz konusu şirketin kuruluş sermayesinin ise 4 milyon 500 bin TL olduğu ifade edildi.

Şarj üniteleri ve istasyonları kurulacak

Migros Ticaret AŞ’ye ait işletmelerin bulunduğu lokasyonlarda, elektrikli araçlara elektrik enerjisi temini sağlayacak olan şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj istasyonlarının işletilmesi ve şarj hizmetinin sunulması faaliyetlerini yürütecek olan Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri A.Ş.,  şarj istasyonlarını işletmek ve şarj hizmeti verebilmek için Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'na baş vuruda bulunacak.

Migros klasik perakende sektörüne ek olarak hizmet çeşitlendirme stratejisi çerçevesinde, online alışveriş hizmetine ek olarak yemek siparişi sektörüne girdiğini duyurmuştu. Migros ilk etapta dar çerçevede verilen yemek hizmetini Türkiye'nin 81 iline yayma hedefini ilan etmişti.